CanoScan 4200F: Szkennelés 3200 x 6400 dpi-vel

forrás Prim Online, 2004. december 17. 19:23
A Canon a közelmúltban piacra dobta az olcsó, nagy teljesítményű, 3200 x 6400 dpi-s CanoScan 4200F-et. A kezdőknek szánt szkennerekéhez hasonló ár ellenére a 4200F 48 bites színmélységgel, kategóriájában elsőként 2,6 mp-es előnézeti kép megjelenítéssel, a film-adapterbe (FAU - Film Adapter Unit, azaz: Film Adapter Egység) beépített vezetősínnel, és rövid (hozzávetőleg 15 mp-es) bemelegedési idővel rendelkezik.
A szupergyors letapogató egység és az USB 2.0 interfész 2,6 mp-es előnézeti kép megjelenítést, 12 mp-es beolvasási időt (A4, teljes színmélység, 400 dpi)2 biztosít és a nagy méretű, nagy felbontású fájlok gyors PC-re mozgatását eredményezi. A 4200F emellett rendelkezik a 2 szintű QARE automatikus retusáló funkcióval, ami eredeti formájukban állítja vissza a régi, sérült képeket. A csillogó felületek, a sima vonalak és a gránit-szerű burkolat passzol a szkenner kiemelkedő teljesítményéhez és a sokkal drágább modelleknek is komoly konkurenciát állít.

Filmhez építve

A 4200F filmvezető-sínje egyszerre 4 képkocka 35 mm-es filmet vagy 2 két keretezett diát tud fogadni. A vezetősínt a FAU-ba építették, ezért képtelenség rosszul behelyezni a kockákat. A robusztus vezetősínnek köszönhetően a diák gyorsan, egyszerűen helyezhetők be és távolíthatók el.

Briliáns felbontás, pontos színek

A 3200 x 6400 dpi-s felbontás használata esetén a 4200F nagyobb részletességet produkál, mint sok, kifejezetten filmek digitalizálására szánt készülék - azok árának a töredékéért. A Canon továbbfejlesztett CCD érzékelője hihetetlen részletgazdagságot kínál, ami kiváló, éles képeket eredményez a későbbi nagyításhoz és nagy felbontású nyomtatáshoz, a 48 bites színmélység pedig kivételesen pontos színvisszaadást biztosít.

Automatikus képretusálás

A 4200F a Canon 2 szintű QARE automatikus képretusáló technológiáját alkalmazza. A képeken található szennyeződéseket és karcokat az intelligens szoftver automatikusan érzékeli és eltünteti a végleges fotóról, amivel több órányi kézi retusálástól szabadítja meg a felhasználót. A program emellett automatikus szemcsézettség korrekcióval is rendelkezik, ami csökkenti a nagy érzékenységű (magas ASA) filmek használatából adódó szemcsézettséget. Az automatikus színvisszaállítás funkció a kifakult fotók színeit állítja vissza.

Sebesség és sokoldalúság


A szupergyors mozgatórendszer úgy „szánkázatja” az optikai letapogató egységét, hogy egy előnézeti kép elkészítéséhez mindössze 2,6 mp-re, egy A4 méretű, 400 dpi-s, színes beolvasáshoz pedig mindössze 12 mp-re van szükség. Az USB 2.0 kapcsolat segítségével a nagy felbontású, nagy méretű fájlok is gyorsan továbbíthatók. A gyors Multi-fotó mód az egymenetben beolvasott fényképeket legfeljebb 10 különálló fájlba menti el - de automatikusan felismeri az egyes képeket, levágja a felesleges szegélyeket, korrigálja a ferdén behelyezett fotókat, tehát a felhasználóknak nem kell azzal törődni, hogy a képek mindig merőlegesen kerüljenek a szkenner üvegére.

Egygombos egyszerűség

A négy EZ gomb egyenként konfigurálható, ezekhez a leggyakrabban használt funkciók rendelhetők (például Másolás, Fájl, Beolvasás PDF-be és E-mail), így időt lehet megtakarítani. A „Beolvasás PDF-be” funkció lehetővé teszi kereshető PDF fájlok készítését (a beolvasott dokumentumokban található szöveget automatikusan karakteres állománnyá alakítja az OCR program).

Továbbfejlesztett Z-fedél

A továbbfejlesztett, kétpántos Z-fedél nagy ívben, a szkenner üvegével párhuzamosan nyílik és képes nyomást kifejteni, így lehetővé teszi vastag dokumentumok, könyvek, magazinok, tervrajzok és kisebb csomagok digitalizálását is. Ha fontos, hogy a szkennelés ne zavarjon másokat, akkor használható a minimális zajszinttel járó csendes üzemmód.

EXIF kompatibilitás

Amikor a 4200F JPEG fájlt készít, az állományba belekerülhetnek az EXIF adatok is. Az EXIF fejléc különböző adatokat tárolhat, például a beolvasás dátuma, a szkenner típusa, stb. Ez a JPEG fájlok kezelésénél jöhet jól, ha olyan EXIF-kompatibilis szoftvert használnak, mint például az ArcSoft PhotoStudio vagy az Adobe PhotoShop Elements.

Hatékony szoftverek

A 4200F-hez több felhasználóbarát, praktikus PC szoftvert kap a vásárló:

CanoScan Toolbox4.6 - ez az egyszerűen használható alkalmazás lehetővé teszi az EZ gombok konfigurálását - be lehet állítani a kívánt felbontást és szkennelési módot az olyan szkenner funkciókhoz, mint a „Beolvasás PDF-be” vagy az OCR. Mindegyik gomb egy speciális menüt aktivál, amely az adott funkcióhoz tartozó beállítási lehetőségeket tartalmazza.
ScanGear CS 8.6 - hatékony meghajtó program „Egyszerű” és „Fejlett” módokkal. Az „Egyszerű” mód négy lépésben kínál gyors eredményt: 1. Forrás kiválasztása (mint például „színes fotó” vagy „színes film”), 2. Előnézeti kép készítése, 3. Cél kiválasztása (nyomtatás, szerkesztés egy alkalmazásban, mentés a merevlemezre, stb.), 4. Kimenet mérete. A „Fejlett” mód lehetőséget ad olyan paraméterek finomhangolására, mint például a fényerő/kontraszt, gamma, hisztogram és tónusgörbe. Biztosít továbbá olyan időmegtakarítást eredményező funkciókat, mint például a 35 mm-es filmek szkennelése utáni vágás (100%, 105 % vagy 95%).
Omnipage SE OCR - hatékony optikai karakterfelismerő alkalmazás, ami lehetővé teszi a beolvasott dokumentumok szerkeszthető szöveggé alakítását.
ArcSoft PhotoStudioTM 5.5 - képszerkesztő program olyan funkciókkal, mint a vágás, vörös-szem effektus eltüntetése, animált 3D szövegek és gyors, egyszerű fotó böngészés.
Adobe Acrobat Reader 5.0 - lehetővé teszi a PDF fájlok elolvasását, amelyeket a szkenner „Beolvasás PDF-be” funkciója vagy olyan alkalmazás hozott létre, mint az Acrobat Professional.

Kompatibilitás

A 4200F a Windows XP Professional, XP Home Edition, XP Media Center Edition 2004, Windows 2000 Professional, Windows Me és Windows 98 rendszerekkel kompatibilis.

Canon sajtóanyag



Kulcsszavak: szkenner Canon

irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Windows csak frissen jó

A magyar internetező nők 34%-a, a férfiaknak pedig 21%-a nem frissíti a Windowst, mert nem ért hozzá, nem érdekli, vagy saját a bevallása szerint nincs rá lehetősége. Ők azok, akik hiába használnak vírusirtót, előbb-utóbb megfertőzik számítógépüket.

2011. május 11. 13:47

Vízjelet könnyen - Easy Watermark Studio

A legtöbb ember ingyenes szoftverek hátulütőjeként szokott találkozni a vízjelek okozta védelemmel, ám amikor neki is ilyen megoldásra lenne szüksége, akkor természetesen csak trial verziók dobnak ki az internetes keresők. Alternatív megoldásként felmerülhet egy képszerkesztő használata is, de sokkal jobban járunk, ha az erre kitalált célszoftvernél maradunk, főleg ha olyan ingyenes megoldások állnak rendelkezésre, mint az Easy Watermark Studio.

2011. február 14. 09:03

Hirdetőtábla 56 iPad-ből

7 sorban soronként nyolc iPad-et építettek be abba az óriási iPhone-ba, amely jelenleg Londonban a St. Pancras pályaudvaron áll hirdetőtáblaként, és momentán az új Guardian of Light játékot promotálja Lara Crofttal.

2010. december 22. 18:19

OKI: jönnek a B2000-esek

Az OKI Printing Solutions szeptemberben vezeti be a B2000-es sorozatot, amellyel a megbízható és minőségi fekete-fehér nyomtatás mostantól bárki számára elérhető lesz. Az új irodai gépet elsősorban sok nyomtatásra és összetett feladatok megoldására tervezték.

2007. szeptember 10. 19:08

Csúcstartó OKI B6500 monokróm nyomtatók

Július végétől nálunk is elérhető az OKI legújabb, B6500-as jelzésű nyomtatócsaládja. Az akár 30 fős munkacsoportokat is megbízhatóan kiszolgálni képes monokróm printercsalád 10 oldallal veri a vezető konkurens gyártó hasonló termékét 43 oldal/perc teljesítményével. Az első nyomtatott oldal elkészültére pedig csupán 8 másodpercet kell várni.

2007. július 24. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50