XEED SX50: A Canon új kompakt, hordozható multimédia projektora

forrás Prim Online, 2004. december 18. 10:40
A Canon a hazai piacon is megjelent új, XEED SX50 típusú, SXGA+ felbontású kompakt méretű és kedvező árú kivetítőjével. Az XEED SX50 kivételes képminőségére jellemző a 2500 lumen fényerő, az 1000:1 kontraszt arány valamint a nagy teljesítményű, 1,7-szeres zoom optika. Az 1400x1050 képpontos SXGA+ felbontásával a projektor olyan részletgazdag képek megjelenítésére is alkalmas, mint a CAD tervrajzok, műszaki adatok, bonyolult konstrukciók és a nagy felbontást igénylő mozifilmek.
Kristálytiszta felbontás

Három továbbfejlesztett LCOS (Liquid Crystal on Silicon) panelnek köszönhetően az XEED SX50 tűéles SXGA+ minőségű képet produkál. A szokásos, transzmisszív LCD paneleken a képpontok közötti távolság miatt a hagyományos kivetítők képe úgy jelenik meg, mintha egy finom háló borítaná. Mivel az LCOS panelek képpontjai között gyakorlatilag nincs rés, a prezentációk ferde vonalai szembetűnően tiszták, és az apró átmenetek finom, különlegesen egyenletes szürke skálával jelennek meg.

Páratlan technológia

A hagyományos LCOS projektorok nagy súlyának és magas költségének a kiküszöbölésére a Canon az LCOS technológiához kifejlesztette az AISYS (Aspectual Illumination System) nevű egyedülálló optikai megvilágító rendszert, amellyel figyelemre méltóan csökkent a kivetítő mérete. A lámpa fényének a LCOS panelhez és a PBS-hez (Polarization Beam Splitter) való optimalizálásával az AISYS-el könnyű és kompakt méretű készülék építhető, anélkül, hogy a fényerő és a kontraszt terén kompromisszumra kényszerülnénk.

A mindössze 3,9 kilogramm tömegű XEED SX50 jellemzője a lenyűgöző, nagy képmélységet adó 1000:1-hez kontraszt arány és a 2500 lumenes fényerő, amely a világos helységekben is könnyen nézhető képet produkál. Az AISYS nemcsak az XEED SX50 tömegét, de a Canon egyedi technológiájával és az LCOS panelek egy optimalizált rendszerbe integrálásával az LCOS projektorok bonyolultságát is csökkenti. A kisebb, kevésbé bonyolult és hatékonyabb szerkezet révén a Canon jelentősen alacsonyabb áron tudja kínálni az eszközt.

Kiváló optika


A hatvan évre visszatekintő optikai fejlesztésre és kiváló minőségre támaszkodva, a Canon mérnökei a képalkotás és a lencsefejlesztés élvonalában vannak. Az XEED SX50 új AISYS optikai rendszeréhez hasonlóan ezek a fejlesztések és kutatások vezettek az új vetítőlencséhez. A projektor 1,7-szeres zoomjával erős nagyítás érhető el kis torzítás mellett a teljes zoom tartományban, a két aszférikus elem pedig kiküszöböli a torzítást, és képsaroktól képsarokig biztosítja a magas kontrasztot.

A projektor lencséinek a felületét speciális bevonattal látták el, hogy korlátozzák a káros visszaverődéseket, amelyek fakítják a képet, így gondoskodva arról, hogy a fényerőben ne kelljen kompromisszumot kötni.

Az optimális szög


A nagy teljesítményű 1,7-szeres zoom optika nemcsak megkönnyíti a projektor elhelyezését, de a nagylátószögű vetítési képességével nagyméretű vetítette képet tesz lehetővé kis helységekben is. A képsarok korrekció +/- 20 fokos vízszintes és függőleges tartományban megakadályozza kép torzulását. A rugós, dönthető talp révén az XEED SX50-t a felhasználók 10 fokkal előre és hátra dönthetik, akár egy kézzel is.

Színhűség


Az optikai rendszer elemeinek, így a PBS és a színválasztó optimalizált tervezésével a fénysugarat pontosan és hatékonyan választják szét, mielőtt áthaladna az LCOS paneleken, majd ugyanilyen pontosan egyesítik. Az eredmény tiszta, természetes színek, amelyeket magas kontraszttal és kivételes színegyensúllyal reprodukál a projektor.

Az sRGB mód biztosítja a színegyezést a többi sRGB-t használó rendszerrel. A hat tengelyes színállítás funkció lehetővé teszi az optimális színbeállítást külön-külön az RGB és a CMY színtengelyeken. Ez ideális azoknak a tervezőknek, akiknek meg kell győződniük a vetített színek hűségéről.

Módok és mozik

Könnyen kiválasztható beállítási módok biztosítják a legjobb képbeállításokat a különböző stílusú bemutatókhoz, többek között a szokásos (Standard), a dinamikus (Dynamic), sRGB és a Cinema (mozi). Az XEED SX50 ideális mozgókép vetítésére, az LCOS paneljei a képváltás sebességének a kétszeresével működnek, ezért villogásmentes, kitűnő minőségű mozgófilm és videó megjelenítő.

A sorkövető letapogatás ragyogó képet produkál az optimális megjelenítéshez. Az egyenletes mozgások, tiszta ferde vonalak és szuper éles feliratok révén tökéletes film, videó sőt nagyfelbontású képekhez. Az SXGA+ felbontás támogatja a nagyfelbontású mozifilmet, így az XEED SX50 képes a teljes 720p vagy kismértékben tömörített 1080p videó megjelenítésére.

Csatlakozók és tartozékok


Az XEED SX50 fejlett csatlakozási lehetőségeivel lehetővé teszik a vetítést hordozható számítógépekről, videomagnókról, DVD lejátszókról és egyéb multimédia eszközökről. A nagyfelbontású (HD) megjelenítést támogatja a DVI és a komponens videó csatlakozó. Az analóg RGB kimenet ideális külső monitor csatlakoztatására.

A készülék tartozéka a távvezérlő, a számítógép csatlakozó (DVI, D-sub15), a komponens videó (D-sub 15 RCA) és az USB kábel. Opcióként kapható a projektort a mennyezetre felerősítő készlet.

Canon sajtóközlemény

Kulcsszavak: projektor Canon

irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Windows csak frissen jó

A magyar internetező nők 34%-a, a férfiaknak pedig 21%-a nem frissíti a Windowst, mert nem ért hozzá, nem érdekli, vagy saját a bevallása szerint nincs rá lehetősége. Ők azok, akik hiába használnak vírusirtót, előbb-utóbb megfertőzik számítógépüket.

2011. május 11. 13:47

Vízjelet könnyen - Easy Watermark Studio

A legtöbb ember ingyenes szoftverek hátulütőjeként szokott találkozni a vízjelek okozta védelemmel, ám amikor neki is ilyen megoldásra lenne szüksége, akkor természetesen csak trial verziók dobnak ki az internetes keresők. Alternatív megoldásként felmerülhet egy képszerkesztő használata is, de sokkal jobban járunk, ha az erre kitalált célszoftvernél maradunk, főleg ha olyan ingyenes megoldások állnak rendelkezésre, mint az Easy Watermark Studio.

2011. február 14. 09:03

Hirdetőtábla 56 iPad-ből

7 sorban soronként nyolc iPad-et építettek be abba az óriási iPhone-ba, amely jelenleg Londonban a St. Pancras pályaudvaron áll hirdetőtáblaként, és momentán az új Guardian of Light játékot promotálja Lara Crofttal.

2010. december 22. 18:19

OKI: jönnek a B2000-esek

Az OKI Printing Solutions szeptemberben vezeti be a B2000-es sorozatot, amellyel a megbízható és minőségi fekete-fehér nyomtatás mostantól bárki számára elérhető lesz. Az új irodai gépet elsősorban sok nyomtatásra és összetett feladatok megoldására tervezték.

2007. szeptember 10. 19:08

Csúcstartó OKI B6500 monokróm nyomtatók

Július végétől nálunk is elérhető az OKI legújabb, B6500-as jelzésű nyomtatócsaládja. Az akár 30 fős munkacsoportokat is megbízhatóan kiszolgálni képes monokróm printercsalád 10 oldallal veri a vezető konkurens gyártó hasonló termékét 43 oldal/perc teljesítményével. Az első nyomtatott oldal elkészültére pedig csupán 8 másodpercet kell várni.

2007. július 24. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55