Azonnali védelem a Junipertől a legutóbbi Windows-sérülékenységre

forrás Prim Online, 2004. december 16. 15:56
A Juniper Networks bejelentése szerint IDP és tűzfal eszközei azonnali (zero-day) védelmet nyújtanak a hét elején a Microsoft által bejelentett MS04-042 sérülékenység ellen.
A Juniper Networks behatolás detektálási technológiát (intrusion prevention systems - IPS) képviselő IDP eszközei (Intrusion detection and prevention - IDP) és tűzfal megoldásai azonnali védelmet nyújtanak az MS04-042 Denial of Service sérülékenység és távoli kód végrehajtással kapcsolatos sérülékenység ellen, melyet a Microsoft „Fontos” komolyságú sérülékenységnek kategorizált.

Ezen felül, a Juniper Networks biztonsági megoldásai védelmet nyújtanak az ugyanekkor bejelentett egyéb sérülékenységekkel szemben is. A Juniper Networks IDP eszközei felismerik és megakadályozzák az MS04 -043-t, a sérülékenységet mely a Hyper Terminállal függ össze, mely lehetővé teszi, hogy a támadó teljes ellenőrzése alá vonja az érintett rendszereket.

A Juniper Networks IDP berendezései, melyek a legutóbbi operációs rendszer verziót futtatják (IDP operating code 3.0r3), képesek felismerni és megakadályozni a Microsoft a távolis kód végrehajtással kapcsolatos MS04-045 számú sérülékenységet, mely lehetőséget biztosít a támadó számára az érintett rendszerek feletti irányítás megszerzésére vagy DoS (denial-of-service) támadás végrehajtására a Windows szervereken.

A Juniper Networks az SSL VPN és IDP piac vezető szállítója, Magyarországon Selected Partnerként a Telindus látja el a biztonsági termékekhez kapcsolódó szakértői feladatokat.

Kulcsszavak: Telindus security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38