Új Sound Blaster Audigy 4 Pro

forrás Prim Online, 2005. január 5. 18:35
A Creative bejelentette a Sound Blaster Audigy 4 Pro hangkártyát.
A legkifinomultabb ízlésű amatőr zenészek, PC-játékosok és audiomegszállottak számára tervezett kártya fejlett digitális-analóg átalakítókat (DAC) tartalmaz, amelyek 113dB-es jel-zaj viszonyt is biztosíthatnak 24 bites ADVANCED HD hangminőség eléréséhez, amely a legjobb a fogyasztók számára elérhető hangkártyák között. A Creative teljesen új fejlesztésű Entertainment Center szoftverének segítségével a felhasználók PC-iket házi szórakoztató központokká alakíthatják, a digitális zene, képek és filmek közötti könnyű navigációval, azok könnyű lejátszásával - és a távirányító kényelmével.

Zeneszerkesztés

Az otthoni stúdiózenész számára, aki kis késedelem mellett többcsatornás, 96kHz-es, 24 bites felbontású hangrögzítésre vágyik, de emellett szeretné a szórakoztatás és fejlett zenelejátszási funkciók összes előnyét magáénak tudni, a Sound Blaster Audigy 4 Pro-t olyan zeneszerkesztő alkalmazásokkal szállítják, mint a Steinberg Cubase LE, a Waelab Lite 2.5 és at Image Line FL Studio 4 Creative Edition. A kis késedelmű ASIO 2.0 és SoundFont támogatás a kiemelkedő minőségű audiohardverrel és átfogó csatlakozási lehetőségekkel ötvözve sokoldalú csomagot ad a felhasználóknak.

Az új Creative Smart Recorder szoftver automatikus felvételidőzítést is támogat bármely jelforrásból, mint például internetes stream, hanglemez vagy kazettásmagnó. Automatikusan több sávra bonthatja az egyetlen jelforrás jelét (például egy kazetta esetén), és elvégezheti rajtuk az Audio Clean-Up (zajszűrő) funkciót, hogy az alacsony minőségű hordozó által okozott esetleges sistergést, pattogást, recsegést kiszűrje.

Kapcsolódási lehetőségek

A Sound Blaster Audigy 4 Pro-hoz tartozik egy külső elosztódoboz, stúdiominőségű ki- és bemenetekkel, valamint fejlett csatlakozási lehetőségekkel. Sztereo analóg csatlakozók találhatók rajta 6 csatornás bemenethez, emellett optikai, koaxiális digitális ki- és bemenetek, teljes méretű MIDI ki- és bemenet, egy erősítésszabályzóval ellátott mikrofonbemenet, hangerőszabályzós fejhallgatókimenet, valamint két 1394 FireWire port.

Zenehallgatás és szórakozás

A Sound Blaster Audigy 4 Pro 24 bites ADVANCED HD minőséget és 113dB-es jel-zaj viszonyt biztosít 24 bites, 96kHz felbontású digitális-analóg átalakítóinak segítségével, és stúdióminőségű EAX ADVANCED HD zenei beállításokat kínál. A tökéletes audiotisztaság és részletgazdagság érdekében támogatja a fejlett felbontású DVD-Audio visszajátszást 24 biten, 192 kHz-es mintavételezéssel sztereoban, vagy 24 biten, 96kHz-es mintavételezéssel 5.1 csatornás térhatású hanggal. A szabadalmaztatott CMSS 3D audio technológia segítségével a felhasználók könnyen 5.1 vagy 7.1 csatornássá egészíthetik ki a sztereo jeleket, és akár virtuális térhatású hangzást is élvezhetnek fejhallgatón keresztül. A mellékelt EAX Music Console olyan hangzásjavító funkciókat tartalma, mint a mélyhangkiemelés (Bass Boost), a Karaoke, vagy a többsávos grafikus ekvalizer (hangszínszabályzó). A Smart Volume Menegement automatikusan kiegyenlíti a különböző zeneszámok közti hangerőbeli külöbséget.

Filmek


A THX minősítésel ellátott Sound Blaster Audigy 4 Pro tartalmazza a Creative THX Setup Console programot is, amely biztosítja a precíz hallgatótér ialakításához szükséges hangszórókalibrációt. A DTS-ES és a Dolby Digital EX dekódolás magával ragadó 5.1 vagy 7.1 csatornás hangzást biztosít DVD filmeket nézve.

Játékok

A teljes EAX 4.0 ADVANCED HD-t támogató Thief-Deadly Shadows, valamint a teljes EAX 3.0 ADVANCED HD támogatással rendelkező Hitman: Contracts című játékokat mellékeljük a rendszerhez. EAX támogatású rendszerekkel az EAX ADVANCED HD élethű hangokat képez több audio effektus valósidejű számításával. 100-nál is több játék támogatja az EAX 2.0-t, és 30 támogatja az EAX 3.0-t, és ezen felül 10 játék az új EAX 4.0 ADVANCED HD-t. Minden DirectSound 3D játék 5.1 csatornán, hátsó térhatású hangszórókkal, vagy 7.1 csatornán hátsó és oldalsó sugárzókkal használhatja az EAX-et.
Kulcsszavak: Creative

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59