SanDisk USB SD flashmemóriakártya

Milkovits Gábor, 2005. január 10. 20:43
A SanDisk bemutatta legújabb SD flashmemóriakártyáját, amely a szélesebb körű kompatibilitás érdekében USB csatlakozóval is el van látva.
A cégnek már korábban is voltak hasonló eszközei prototípus formájában, ezek azonban csak meglehetősen kevéssé látszottak praktikusnak. A most bemutatott modell formatervezése viszont célszerűnek látszik – az SD kártya egyszerű széthajtásával válik hozzáférhetővé az USB csatlakozó, amelyen egyébként egy LED villogása jelzi azt, amikor éppen zajlik az adatátvitel. Az eszköz jelentősen megkönnyítheti a felhasználók dolgát, hiszen segítségével a kártyán tárolt adataikat nemcsak az SD kártya bemenettel, hanem az egyre elterjedtebb USB porttal ellátott eszközeikre, gyakorlatilag például az összes újabb asztali számítógépre és noteszgépre egyszerűen, adapter, vagy külön kábel használata nélkül feltölthetik.

Az új, USB SD kártyával kapcsolatban a SanDisk egyelőre nem árult el részleteket – ezek valószínűleg februárra várhatók. Az eszköz forgalmazása az első negyedévre várható. Szakértők várakozásai szerint a kártya legnagyobb teljesítményű változata 1 GB-os lesz.
Kulcsszavak: memóriakártya USB SanDisk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50