A Yahoo kibocsátotta merevlemezes keresőjének tesztváltozatát

Milkovits Gábor, 2005. január 11. 19:18
A Google és a Microsoft után most a Yahoo is kibocsátotta a számítógépek merevlemezén keresést végrehajtó eszközének ingyenes tesztváltozatát.
Az X1 Technologies nevű cégtől átvett technológiát használó megoldás a Windows operációs rendszerű PC-ken fut. A Yahoo szerint az ő szoftverük gyorsabb és összetettebb, mint a versenytárs termékek – a Yahoo Desktop Search a cég állítása szerint több mint 200-féle fájltípus között képes keresést végrehajtani, ugyanakkor biztonsági megoldásai meggátolják, hogy illetéktelenek hozzáférhessenek a számítógépen tárolt bizalmas adatokhoz.

Az utóbbi időben a számítógépek merevlemezén tárolt adatok megsokasodása szükségessé tette az azok között gyors és praktikus keresésre képes alkalmazások használatát – a Yahoo két nagy versenytársa a keresőpiacon, a Google és a Microsoft még 2004 végén elérhetővé tette saját megoldásainak ingyenes tesztváltozatait. A nagyok mellett több kisebb cég, például a Yahoo számára a technológiát biztosító X1 is kínál ilyen szoftvereket. A Yahoo merevlemezes keresőszoftvere a http://desktop.yahoo.com/ oldalról tölthető le, szintén ingyenesen.
Kulcsszavak: Yahoo kereső

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50