Az EDS és a Towers Perrin új közös vállalatot hozott létre HR outsourcing szolgáltatásokra

Kiss Ádám Zoltán, 2005. január 20. 10:40
Az EDS közös vállalatot alapított a Towers Perrin HR tanácsadó céggel. Az új vállalat széles körű HR outsourcing szolgáltatásokat nyújt. A Towers Perrin további, 10 évre szóló, 365 millió dolláros IT outsourcing szerződést is kötött az EDS-sel, amelyet külön szerződésben rögzítettek.
Az EDS 85 %-os és a Towers Perrin 15 %-os tulajdonában lévő új vállalat ötvözi az EDS technológiai és üzleti folyamatok biztosítása terén szerzett több évtizedes tapasztalatát a Towers Perrin HR és adminisztráció ágazatban meglévő szakértelmével. Ez a kombináció egyedülálló pozíciót biztosít az új vállalatnak, hogy ügyfeleiket segítsék a HR folyamatok és programok optimalizálásában, valamint abban, hogy jobban összehangolják HR stratégiájuk kialakítását és megvalósítását saját üzleti céljaikkal.

Mindez a háttér az új vállalatot a gyorsan növekvő HR outsourcing terület meghatározó szereplőjeként pozícionálja. Tervezett éves árbevétele 600 millió dollár, melyhez mindkét vállalat fele-fele arányban járul hozzá. Összességében az új vállalat mintegy 400 ügyfél (USA, Kanada, Európa, Közép- és Dél-Amerika) több mint 33 millió aktív és nyugdíjas alkalmazottját szolgálja majd ki.

Az új vállalattal az EDS kiegészíti a HR adminisztráción belül elsősorban a bérszámfejtésen alapuló portfolióját a Towers Perrin nyugdíj, egészségügyi és társadalombiztosítási szolgáltatásaival.

Az EDS tíz éve nyújt HR, elsősorban bérszámfejtési szolgáltatásokat a hazai piacon. Az 1995-ben a GE-től átvett 50 ember alapozta meg a hazai üzletágat. Ma több mint 10 hazai ügyfél 22 000 dolgozójának bérszámfejtését végzik.

"Tavaly év végén további három évre szóló szerződéshosszabbítást írtunk alá a Budapest Bankkal és a Citibankkal, és egyúttal egy új, a VT-Soft által fejlesztett rendszer alkalmazása mellett is döntöttünk, amelynek segítségével jobban tudjuk támogatni az ügyfelek bérszámfejtéshez kapcsolódó ügyfélkapcsolati szolgáltatás jellegű igényeit, mint pl. adatok lehívása, elérése webes felületen" - tette hozzá Wessely István ügyfélkapcsolati igazgató. "Fontos nemzetközi referenciánk a német Infineon, mely két országban működő leányvállalata 25 000 munkatársának HR-adminisztrációs back-office munkáját végezzük Magyarországról."
Kulcsszavak: outsourcing EDS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14