RAD Datacomm: Budapesten a CeBIT 2005-ről

Kovács Attila, 2005. január 24. 17:10
Cégének az idei hannoveri CeBIT-en való megjelenésével kapcsolatban tartott ma Budapesten sajtótájékoztatót Ilan Seidner, az innovatív elérési hálózati megoldások terén ismert izraeli RAD Data Communications marketing-kommunikációs igazgatója.
A RAD Datacomm március eseményen a távközlési szolgáltatókat, operátorokat érintő két fő témában (Ethernet alapú vezetékes elérési hálózatok, 3G celluláris hálózatok „backhaul” hálózati részei) összesen hat új eszközzel kíván megjelenni, közepes és nagyvállalati alkalmazásokra. A meglévő, hagyományos (TD/ATM) hálózatokon csomag-IP szolgáltatások nyújtását biztosítják a cég E-NTU (Ethernet Network Termination Unit) eszközei. Ezeknek két új példányát mutatja be a CeBIT-en a RAD: a Fast Ethernet alapú ETX-102, és a Gigabit Ethernet alapú ETX-202, száloptikás hurokkal rendelkező, menedzselt Ethernet szolgáltatást nyújtó egységeket. Az SDH és Ethernet alapú elérési hálózatok összekötését biztosítja a RAD új Egate-20 típusú „Ethernet over Multiple E1/T1 Gateway” megnevezésű új átjáró eszköze.

Fő jellemzői: transzparens Layer 2 (Ethernet) virtuális magánhálózatok támogatása; PDH/SDH csatlakozások és IP/MPLS-ek közötti működés biztosítása; szolgáltatás-szeparálás céljából VLAN tagging és stacking (rétgelés) biztosítása; három 10/10Base-T port a nyilvános kapcsolt hálózat felé; nyolc darab E1/T1 kapcsolat az SDH hálózat felé. Mobilszolgáltatók céljaira szolgáló két eszközt is bemutat a CeBIT-.en a RAD:az egyik a 4-portos ACE-3100 jelzésű multi szolgáltatású aggregációs egység; a másik ugyanennek 16-portos kivitelű változata, amelynek jelzése: ACE-3200. Szintén márciusban mutatják be először a RAD-nak a GSM és 3G mobilhálózatokban a bázis központ és TDM/IP alapú transzport hálózat közé illeszthető Vmux-400 típusú A-bis hálózati optimalizáló gatewax (átjáró) eszközét.

A mai CeBIT-előzetes RAD-tájékoztatón a LANeX Kft. is bemutatkozott. Székely Tibor ügyvezető igazgató a RAD-partner elmúlt évéről szólva, kijelentette, hogy az árbevétel 20 százalékkal növekedett, a LANeX megalakulása óta (16 éve) nyereséges, a RAD Datacomm részesedése a LANeX éves forgalmából 50 százalék; a RAD-dal kapcsolatos árbevétel jelentős része a hét legnagyobb magyarországi távközlési cégtől származik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50