1 hüvelykes, 6GB-os WD merevlemezes minimeghajtó

Széll Zoltán, 2005. január 30. 18:12
A Western Digital bejelentette, hogy az új 1 hüvelykes sorozattal a vállalat belép a miniatűr merevlemezes meghajtó piacra. Az új meghajtók a közhasználatú mobil eszközökben, illetve eszközökhöz használhatók.
Az 1 hüvelykes meghajtók elsősorban MP3 lejátszókban, a PDA-kban, a digitális kameráknál használatosak. Az új és a következő generációs termékek az újításoknak és az új technológiáknak köszönhetően gyorsan fejlődnek. Ezért a forgó, mágneses tárolók kapacitása, köztük az 1 hüvelykes meghajtóké gyorsan nő. Ezt a fejlődést az igények is generálják. Az új meghajtók a korábbiaknál sokkal nagyobb tárolókapacitással rendelkező új mobil termékek – pl.: kombinált digitális mozgó/állókép kamera – bevezetését teszik lehetővé.

A WD az új miniatűr meghajtókat a tervek szerint 2005 második negyedévében vezeti be. Az új 1 hüvelykes merevlemezes meghajtók 3600 percenkénti fordulatszámmal dolgoznak és maximum 6GB-os kapacitással kaphatók. A mini meghajtók szabványos CF II határfelülettel és formátummal rendelkeznek. Az ilyen eszközöket már nagy számban használják. Ezért a régebbi, kisebb kapacitású eszközök könnyen helyettesíthetők az új, nagyobb kapacitásúakkal, ugyanakkor könnyen integrálhatók a következő generációs mobil masinákba. A WD „anti-skip” technológiája lehetővé teszi a hangfolyamok és videók megszakítás nélküli lejátszását. A WD szabadalmaztatott fejlett energia-felügyelő technológiája lehetővé teszi a felhasznált energia minimalizálását, illetve a telepélettartam növelését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14