EU - közös akció internetes üzenetáradat ellen

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 8. 08:52
Közös akciót indított az Európai Unió 13 tagországa az elektronikus úton, interneten közvetített üzenetek közé kevert levélszemét ellen - jelentette be az Európai Bizottság hétfőn Brüsszelben.
Az osztrák, a belga, a ciprusi, a cseh, a dán, a francia, a görög, az olasz, az ír, a máltai, a holland, a, litván és a spanyol adatvédelmi hatóságok egyebek közt információcserével lépnek fel az internetes üzenetváltásokat nehezítő jelenség ellen. A közös cél, hogy azonosítsák és megbüntessék azokat, akik ilyen típusú levelekkel árasztják el a világhálót.

A témában illetékes bizottsági felelős, Viviane Reding jelezte, hogy azt szeretnék, ha valamennyi uniós tagország bekapcsolódna a kezdeményezésbe, mert csak így lehet igazán hatékonyan küzdeni a "spam"-ek ellen. Hozzátette: az ilyen típusú üzenetek többsége jelenleg az unión kívülről érkezik, ezért a bizottság szoros együttműködésben kíván dolgozni unión kívüli országokkal és más nemzetközi szervezetekkel, például a Gazdasági Együttműködés és Fejlesztés Szervezetével (OECD) és a nemzetközi távközlési unióval.

Az Európai Bizottság már egy évvel ezelőtt figyelmeztetett a jelenség elleni harc szükségességére, miután megállapította, hogy Európában átlagosan minden második elektronikus üzenet levélszemét a címzett szempontjából. A brüsszeli testület már akkor nemzetközi összefogás kialakítását sürgette a probléma orvoslására, megállapítva, hogy a kéretlen üzenetek özönének sürgős elhárítása nélkül borúsnak tűnik az internetes kommunikáció jövője.

Kulcsszavak: spam EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36