RAD: új, kompakt 2Mbps-os koncentrátor berendezés

Kovács Attila, 2005. február 14. 18:10
A RAD Data Communications bejelentette új termékét, a DXC-4-et,amely egy kompakt, plug-and-play cross connect eszköz, mely megbízható vonal koncentrátorként alkalmazható 8db frakcionális 2Mbps vonal esetén.
A sávszélesség kihasználása mindig fontos, különösen a versenyhelyzetben levő mobil, mikrohullámú és bérelt vonali piacokon. A DXC-4 segítségével 31 darab 64kbps-os időrés koncentrálható különböző bérelt vonalakból egyetlen teljesen kitöltött 2Mbps-os csatlakozásba. Ugyanakkor az is megtehető, hogy a különféle szolgáltatásokat, mint pl. a hang vagy az adat, típusonként elkülönítjük.

A DXC-4 berendezés 4- vagy 8-portos kivitelben rendelhető és teljes egészében megfelel a nemzetközi szabványoknak, így együttműködik a meglevő 2Mbps-os berendezésekkel. Az eszköz rugalmasságát növeli, hogy a portokat szoftveresen lehet a 2Mbps-os vagy az amerikai piacon használt T1 szabványú működésmódok között átkapcsolni. Az eszköz tápegysége 100-240VAC és 48VDC tápfeszültségről is képes üzemelni. Az egység fémháza 21,3 cm mély, így ETSI keretbe is beszerelhető. Minden kijelző és csatlakozó az előlapon van és a tápfeszültség csatlakozás 90°-os kivezetésű - így az üzembe helyezés és üzemeltetés könnyű és kényelmes. A tápegység redundáns kivitelben is rendelhető.

A DXC-4 Ethernet és RS-232 felügyeleti csatlakozással is rendelkezik, lehetővé teszi a helyi és távoli felügyeletet is, pl. a PC vagy Unix alapú RADview felügyeleti alkalmazással, Telnet-tel, ASCII terminállal és külön időrésben történő felügyelettel. Ezen felül egyszerű web böngészővel is konfigurálható.

A DXC-4 jó kiegészítője a nagyobb kapacitású DXC multiplexereknek, versenyképes megoldást kínálva az egyszerűbb forgalom-koncentráló alkalmazásokhoz. Csupán 1U magas és 21,5cm széles, így a DXC-4 a piacon a legkisebb méretű fogalom-koncentráló eszköz. Egymás mellett két ilyen egység szerelhető be egy 19"-os keretbe.
Kulcsszavak: RAD

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36