RAD-berendezés Ethernet alapú helyi hurok végződtetésére

Kovács Attila, 2006. március 28. 12:13
Az Ethernet hálózatvégződtető berendezés (Ethernet Network Termination Unit, E-NTU) lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy egyértelmű szolgáltatás átadási pontot alakítsanak ki az Ethernet alapú helyi hurokban. Az izraeli RAD szolgálató új, ETX-102 jelű berendezése szétválasztja az egyes felhasználók forgalmát, miközben olyan szolgáltatások nyújtását teszi lehetővé, mint a telephelyek közötti LAN összeköttetés, internet, VPN stb.
Az E-NTU-k a hagyományos interfészkonverterekkel szemben fejlett forgalomvezérlési és felügyeleti funkciókkal (sávszélesség-korlátozás, VLAN-kezelés, diagnosztika, teljesítmény és hálózati jellemzők mérése) rendelkeznek. Ezáltal a központi berendezéseket terhermentesítik ezen feladatok alól.


Az ETX a szolgáltatói hálózathoz cserélhető Fast Ethernet SFP modullal csatlakozik, míg az előfizetők fele négy Fast Ethernet interfésze lehet.Az E-NTU a gerinchálózati technológiától függetlenül, Ethernet/IP/MPLS vagy SDH hálózatok esetén is alkalmas a szolgáltatás nyújtására. Megkérdeztük az egyik hazai RAD-forgalmazót az ETX-102 jelentőségéről: a LANeX Kft. az eszközben költséghatékony alternatívát lát a hasonló célra alkalmazott kapcsolókkal (switch) szemben is.

Kulcsszavak: RAD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36