A BalaBit IT Security irodát nyitott Münchenben

Kovács Attila, 2005. február 14. 23:51
Közel egy éves piaci jelenlétet követően a BalaBit IT Security Kft. irodát nyitott néhány napja Münchenben, hogy hatékonyabban koordinálja németországi, ausztriai és svájci értékesítési hálózatát.
A Zorp nevű, magas biztonságú tűzfal szoftveréről ismert cég a német piac prémium szegmensében kíván versenyezni. Termékeivel főleg a magas biztonsági igényű nagyvállalatokat célozza meg.

Az itthon 27,6 százalékos piaci részesedéssel rendelkező vállalkozás következő lépése a németül beszélő piacok meghódítása. "A magyar piacon elért stabil teljesítményünk teszi lehetővé a németországi piacnyitást, illetve jó hátteret biztosít a további nemzetközi terjeszkedéshez." - mondta Györkő Zoltán, a cég üzletfejlesztési igazgatója. "Biztosak vagyunk benne, hogy termékünk technológiai fejlettsége számos olyan vállalatot fog meggyőzni, melyek pontosan tudják, hogy a jövőben a mainál magasabb szintű IT biztonságra lesz szükségük."

A magyar fejlesztők a külföldi piacok sajátosságait is figyelembe véve alakították ki termékük, a Zorp kommunikációs stratégiáját. Eszerint a Zorp egy kiegészítő, extra hálózati biztonságtechnikai eszköz. "Németországi versenytársaink túl erősek ahhoz, hogy a már jól bevezetett márkáik pozícióját támadjuk. Célravezetőbbnek tűnik, ha a Zorpot egy kiegészítő eszközként pozícionáljuk, mely így tulajdonképpen versenytársak nélkül pályázik a magas IT költségvetésű cégek érdeklődésére. Mivel a termék rengeteg olyan kiegészítő funkcióval rendelkezik, amelyek általában a hagyományos tűzfalakból hiányoznak - ez a pozicionálás meglehetősen kézenfekvőnek tűnik" - folytatta Scheidler Balázs ügyvezető.

A BalaBit minden jel szerint komolyan gondolja a németországi jelenlétet, hiszen a müncheni menedzsmentet, két, az IT szakmában nagynevű szakember adja, mint Robert Andres, (a 3Com egykori európai marketing igazgatója) és John Read (a Cabletron volt marketing igazgatója).
Kulcsszavak: BalaBit IT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55