Allied Telesyn hálózat a budapesti metróban

forrás Prim Online, 2005. február 15. 12:31
Miközben a 4-es metró építkezése elkezdődött, a 2-es felújítása sem szünetel. A nyomvonalon szinte csak az alagút marad a régi, minden mást kicserélnek, így – természetesen – az informatikai rendszert is. Ebben az egyik legnagyobb japán gyártó, az Allied Telesyn eszközei is fontos szerepet kapnak.
Rövid hazai történetének új „állomásához” érkezett az Allied Telesyn – nyilatkozta Szuszko László, a cég hazai képviseletének vezetője. Fontos referenciának tekintjük ugyanis, hogy – bár a magyar képviselet csak 2004-ben nyílt meg – a BKV 2-es metró vonalán Allied Telesyn eszközök adják majd az egyes állomások teljesen automatizált irányítási rendszerének IP infrastruktúráját. Bízunk benne, hogy a megbízás tovább erősíti pozícióinkat az L3 eszközökre épülő vállalati hálózatok terén.

A hálózat központjában egyébként az AT Rapier termékcsaládjának L3-as Gigabit kapcsolói végzik a virtuális LAN-ok közti útválasztást, és biztosítják az alkalmazások közti prioritások fenntartását. A hozzáférési pontok kapcsolódását az Allied Telesyn 12 portos L2 kapcsolói végzik. Az így kialakított hálózat a Rapier kapcsolók L3 funkcionalitása és a szabványos GBIC portok igény szerinti változtatásának segítségével – a felújítás során felmerülő új igények kiszolgálása érdekében - rugalmasan változtatható.

Ezzel és a költséghatékony 12 portos hozzáférési eszközök segítségével a projekt teljes időtartama alatt biztosítani lehet az egységességet, rugalmasságot és költséghatékonyságot, mely hármas minden informatikai beruházás gazdaságosságának alapja. Az állomások informatikai rendszereinek összekapcsolása után a hálózat menedzselését az Allied Telesyn “AT-ViewPlus SNMPc” szoftvere látja majd el.

A projekt több lépcsőben, a Sagem Magyarország Kft. fővállalkozásában kerül kivitelezésre, melynek első fázisát, a Kossuth Lajos és Blaha Lujza téri állomások decemberi átadása jelentette.

A folytatásban a Keleti-Pályaudvar, Astoria, és Batthyány tér állomások IP hálózatának kiépítése következik. Az Allied Telesyn ezzel célkitűzéseinek megfelelően egyre nagyobb szerepet vállal a vállalati hálózatok kiépítésének területén. Ezzel egyidőben természetesen partnerei folyamatos képzését is biztosítja, hogy a technikai újdonságok a hazai piacon is minél előbb megjelenjenek.

Kulcsszavak: hálózat Allied Telesyn

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36