Kórházkorszerűsítés Cisco orvosi hálózattal

forrás Prim Online, 2005. február 16. 11:56
A kanadai London városában működő Egészségtudományi Központ (LHSC) és St. Joseph’s Health Care (SJHC) kórház radiológiai és képalkotó szolgáltatásaik korszerűsítése érdekében bevezette a Cisco Systems új, egészségügyi intézmények számára kifejlesztett hálózati megoldását.
A két intézmény jelenleg hét kórházi létesítményben és három háziorvosi központban nyújt diagnosztikai képalkotási és radiológiai szolgáltatásokat. A jelenleg előkészítés alatt álló Videocare távgyógyászati projekt keretében a radiológiai szolgáltatásokat Ontario állam további 41 közkórházára is kiterjesztik.

A Cisco egészségügyi hálózati megoldásának egyik összetevője, a Cisco e-Radiology rendszer lehetővé teszi a képek hálózati tárolását és elérését, így a páciensek képanyaga bárhonnan azonnal elérhető. Az adat-, kép- és hangátvitel egyetlen hálózaton zajlik, így csökkenthetők a telepítési és a felügyeleti költségek, javul a megbízhatóság és a rendelkezésre állás, a betegekről készült felvételek pedig valós időben elérhetők, ami segíti a hatékonyabb diagnosztizálást és a terápiát.

A felvételeket a diagnosztizáló orvos azonnal megtekintheti, miközben a rendszer a képeket perceken belül összekapcsolja a vizsgálati eredménnyel és a páciens anyagával. Az adatokhoz azonnal hozzáférhetnek a beteggel foglalkozó orvosok és nővérek is, akár a baleseti részlegen, akár a műtőben. A további tervek közé tartozik, hogy a felvételeket el lehessen juttatni a páciens lakóhelye szerinti közkórházba és háziorvosának rendelőjébe is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50