Nagyvállalati tűzfal a Microsofttól

forrás Prim Online, 2005. február 18. 16:16
Az idei RSA konferencián a Microsoft Corporation bejelentette a Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2004 Enterprise Edition gyártásra bocsátását. A szoftver várhatóan 2005 márciusában válik általánosan elérhetővé.
"Régi célunk volt, hogy az ISA Server könnyű használatából és alkalmazási rétegbeli szűrési képességeiből fakadó előnyeit nagyvállalati környezetben is elérhetővé tegyük, és ennek révén kulcsfontosságú biztonsági szolgáltatásokat nyújthassunk e szegmens számára is" - mondta Rich Kaplan, a Microsoft biztonsági üzleti és technológiai egységének vezető alelnöke. "Az ISA Server 2004 Enterprise Edition egyedülálló védelmet biztosít az üzletmenet szempontjából nélkülözhetetlen alkalmazások számára; többek közt biztonságosabbá teszi a Microsoft Exchange kiszolgálók távolról történő elérését az Outlook Web Access vagy a Microsoft Office Outlook 2003 RPC over HTTP technológia támogatásának segítségével. "

Az üzletvitelhez nélkülözhetetlen, interneten keresztül megosztott alkalmazások erőteljesebb védelme mellett, az ISA Server 2004 Enterprise Edition fejlettebb felügyeleti, skálázási és rendelkezésre állási szolgáltatásokat biztosít a vállalatoknak, így azok jobban kézben tarthatják a hálózatbiztonság fenntartásával kapcsolatos költségeiket.

A Microsoft Operations Manager (MOM) 2005-ös változatát használó ügyfelek számára a Microsoft bejelentette az ISA Server Management Pack for MOM 2005 azonnali elérhetőségét. A nagyvállalati szintű felügyeleti lehetőségeket nyújtó ISA Server Management Pack for MOM kiválóan alkalmas a hálózati biztonság fenntartásával kapcsolatos költségek csökkentésére, figyelemmel kíséri az ISA Server eseményeit és riasztásait, gyűjti és elemzi a teljesítménnyel kapcsolatos adatokat és folyamatokat, lehetővé teszi az üzemeltetők számára a szűk keresztmetszetek kezelését és a kapacitáskövetelmények változásainak felismerését, valamint az ISA Server konfigurációjának teljes vállalatra kiterjedő, proaktív felügyeletét.

Az ISA Server 2004 bemutatása

"A Microsoft vállalati ügyfelei skálázható és felügyelhető megoldást keresnek az üzletmenet szempontjából nélkülözhetetlen infrastruktúrájuk védelmére" - mondta Steve Brown, az ISA Server termékmenedzselési igazgatója.

Az ISA Server 2004 üzleti környezet védelmére szolgáló funkciói a következők:

  • A fiókirodák és a központi iroda kapcsolatának biztosítása.
  • Az internetelérés magasabb fokú ellenőrzése, továbbá védekezés a rosszindulatú internetes forgalom ellen.
  • Távoli hozzáférés az alkalmazottak elektronikus leveleihez.
  • Távoli hozzáférés a munkatársak belső alkalmazásaihoz.
  • Távoli hozzáférés a partnerek számára a vállalati hálózaton tárolt adatokhoz.
  • Gyorsabb hozzáférés az alkalmazottak részére a gyakrabban használt webes tartalmakhoz.


Az ISA Server fenti alkalmazásokat biztosító alapszolgáltatásai - vagyis a fejlett védelem, a könnyű használat, valamint a gyorsabb és biztonságosabb hozzáférés - az Enterprise Edition bemutatásával jelentős fejlesztéseken estek át, és a korábbinál magasabb fokú felügyelhetőséget, skálázhatóságot és rendelkezésre állást garantálnak. Az Enterprise Edition révén a nagyvállalati felhasználók a fentieken túl a következő lehetőségekhez jutnak:
Központosított felügyelet - Az ISA Server 2004 Enterprise Edition segítségével minden tömb és tagkiszolgáló egyetlen központi helyről kezelhető.
Egységes tűzfalszabályok az egész vállalatnál - A vállalati rendszergazda a teljes vállalat házirendje felett, így a tűzfalak felett is, ellenőrzést gyakorolhat.
A webes tartalom elérhetőségének és elérési sebességének növelése - A CARP (Cache Array Routing Protocol) segítségével több kiszolgáló között is hatékonyan megosztható a gyorsítótár-adatbázis, amivel javul a rendszer skálázhatósága, valamint nő a nagyobb méretű rendszerek hálózati teljesítménye.
Hálózati erőforrások közötti terheléselosztás - Az ISA Server 2004 Enterprise Edition Network Load Balancing (NLB) funkciójának segítségével a vállalati informatikusok növelhetik az üzemidőt, illetve az alkalmazások és az internet-hozzáférés rendelkezésre állását.
Központi felügyelet és konfigurációs adatbázis - Megfelelő jogosultságok birtokában a rendszergazdák bárhonnan figyelemmel követhetik az ISA Server 2004 Enterprise Edition-t futtató számítógépek működését, valamint hozzáférhetnek az ISA Server 2004 Enterprise Edition Active Directory Application Mode (ADAM) adatbázisban tárolt beállításaihoz.
Oldalra és felfelé skálázás az NLB és SMP szolgáltatások révén - A felhasználók ISA Server 2004 Enterprise Edition alapú infrastruktúrájuk hálózati terhelését több tömbtagra elosztva terjeszthetik ki (NLB), de kihasználhatják a többprocesszoros (SMP) kiszolgálók legújabb generációjának előnyeit is.
Kulcsszavak: Microsoft tűzfal

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59