Hamarosan minden WinXP rendszerre feltöltődik az SP2 frissítőcsomag

Milkovits Gábor, 2005. február 28. 19:55
A Microsoft bejelentette, hogy rövidesen minden olyan ügyfeléhez eljuttatja a Windows XP Service Pack 2 frissítőcsomagot, akiknek aktiválva van automatikus rendszerfrissítési alkalmazásuk.
A bejelentés elsődlegesen a Microsoft céges ügyfeleit érinti, mivel egyrészt rendszerük zökkenőmentes működése érdekében leginkább ők kénytelenek igénybe venni az automatikus frissítést, másrészt pedig mert éppen a vállalati hálózatok esetében okozhat esetlegesen komolyabb problémákat a szervizcsomag telepítése. A Microsoft éppen ezért a céges fogyasztók részére egy olyan szoftvert is kiadott az SP2 augusztusi megjelenésekor, amely blokkolta a frissítőcsomag letöltődését mindaddig, amíg a rendszergazdák végrehajtották a szükséges teszteléseket. A programot először 120 napra adták ki, később azonban 240 napra hosszabbították a támogatást. Most viszont a Microsoft egy a weboldalán megjelentetett közleményben arra figyelmeztet, hogy ez az időtartam hamarosan (napra pontosan április 12-én) lejár, és így a Service Pack 2 minden aktív automatikus frissítési alkalmazással rendelkező Windows XP-alapú PC-re feltelepül. Azok a cégek nyerhetnek csak további haladékot, akiknek rendszerei nem állnak közvetlen kapcsolatban a Microsoft szerverekkel, hanem automatikus frissítési megoldásuk egy saját kiszolgálószerveren van csupán aktiválva, ahonnan aztán tetszésük szerint továbbíthatják a frissítéseket a teljes hálózatra.

A Microsoft közleménye félreérthetetlenül arra utal, hogy a szoftveróriás nem kívánja még egyszer meghosszabbítani a telepítést blokkoló szoftver támogatását. Jon Murchison, a vállalatóriás termékmenedzsere elmondta, hogy az SP2 egy igen fontos, ingyenes frissítőcsomag a Windows XP operációs rendszerhez, amelynek letöltése biztonsági okokból még az esetleges illeszkedési problémák ellenére is megéri. A Service Pack 2-t egyébként eddig mintegy 180 millió személyi számítógépre telepítették.

Kulcsszavak: Windows XP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38