Új, professzionális hálózati kamera az AXIS-tól

forrás Prim Online, 2005. március 1. 19:40
Az Axis Communications olyan professzionális hálózati kamerát vezetett be a piacra, amely lehetővé teszi, hogy a távoli felhasználó IP hálózatokon keresztül lásson, halljon és beszéljen. Az AXIS 211A hálózati kamera alkalmas hálózaton keresztüli professzionális képátvitelt és kétirányú hangátvitelt igénylő felügyeleti és távfelügyeleti alkalmazásokhoz.
Az AXIS 211A hálózati kamera beépített mikrofonnal és külső hangszórókhoz való csatlakozás képességével lehetővé teszi a távoli felhasználók számára, hogy ne csak megfigyelést végezzenek, de le is hallgathassanak egy bizonyos területet, valamint hogy a látogatóknak vagy betolakodóknak kéréseket, utasításokat adhassanak. A hálózati kamera ideális választás irodák, üzletek és más objektumok, mint pl. iskolák, egyetemi létesítmények és börtönök biztosítására. A terméket az iparág legszélesebb bázisú videó és riasztásmenedzsment alkalmazói szoftverei támogatják.

Az AXIS 211A tulajdonképpen ugyanolyan funkcionalitással rendelkezik, mint az AXIS 211 hálózati kamera, és azon felül kétirányú hangátvitelt is biztosít. Az AXIS 211A használatánál kevesebb kábelezésre van szükség, és a beszerelési költségek is alacsonyabbak, mivel a termék gyárilag támogatja az Etherneten keresztüli hang- és elektromosáram-átvitelt, ami ugyanazon a hálózati kábelen keresztül biztosítja a kamera áramellátását és a kétirányú hangátvitelt.

A bel- és kültéri fényviszonyokhoz is egyaránt alkalmazható AXIS 211A kategóriájában a legjobb képminőséget biztosítja. Variofókuszos DC-íriszes lencsékkel rendelkezik, és fokozatos letapogatású CCD képérzékelőt használ, mely lehetővé teszi a mozgókép torzítás nélküli megjelenítését. A hálózati kamera még VGA 640x480-es felbontásnál is támogatja a teljes képkocka sebességet (full frame rate). Szimultán JPEG mozgóképet és modern MPEG-4 video streameket nyújt, ezzel lehetővé téve, hogy a rendszereket a képminőségre és a sávszélesség-hatékonyságra egyaránt lehessen optimalizálni.

Ezeken túl az AXIS 211A képi mozgásérzékeléssel, pre-alarm és post-alarm pufferekkel, számos kiértesítési lehetőséggel, személyes adatvédelemi okokból történő kitakarással (privacy masking) is szolgál, továbbá be-és kimenő adatokat biztosít külső eszközökhöz való kapcsolódáshoz, például világítás bekapcsolásához vagy ajtózáráshoz alkalmazott ajtóérzékelőkkel, relékkel való kommunikációhoz.

Kulcsszavak: hálózat kamera Axis

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50