Megjelent a világ első vegyes forráskódú vállalati megoldása

forrás Prim Online, 2005. március 3. 14:59
A Novell Magyarország a mai napon bemutatta az Novell Open Enterprise Servert (OES), amely a világ első „vegyes forráskódú” vállalati rendszere. A Novell NetWare legújabb verziója, az Open Enterprise Server egy olyan biztonságos és megbízható hálózati szolgáltatáscsomag, amely a NetWare és SUSE LINUX Enterprise Server kombinálásával fejlett fájlmegosztási, nyomtatási, felügyeleti, csoportmunka és alkalmazásszerver szolgáltatásokat nyújt. Az Open Enterprise Server egyesíti a vezető kereskedelmi és nyílt forráskódú hálózati platformok előnyeit és emellett integrált felügyeleti eszközöket, személyazonosság alapú szolgáltatásokat és a Novell teljes támogatási rendszerét kínálja a vállalati szintű számítástechnikai igények kielégítéséhez.
Az Open Enterprise Server minden idők legtöbbet tudó NetWare és egyben Linux szervere. A termék az összes főbb hardver- és lapkagyártó cég - például az AMD, Dell, HP, IBM és Intel - támogatását élvezi már a piacra kerülés időpontjában.

Az Open Enterprise Server fő szolgáltatásai


Az Open Enterprise Server PC-s környezetben minden vállalati igényt le tud fedni:

Alkalmazásszerver
File, nyomtatás és tárolórendszer
Cluster szolgáltatások
Rendszerfelügyelet
Hálózati szolgáltatások
Személyazonosság kezelés és biztonság

Az Open Enterprise Server előnyei


A Novell Open Enterprise Server a Linux, a NetWare és a Windows felhasználóinak is kínál előnyöket. Az Open Enterprise Server jelentős értéket tartogat azon cégek számára, akik Linux szervereiket a Linux rendszerekben manapság szokványos szolgáltatásokon túl szeretnék bővíteni. Nagy környezetekben például e termék lecsökkentheti a szolgáltatások konfigurálási és a szerverek telepítési és felügyeleti költségeit, így az informatikai osztály gyorsabban alkalmazkodhat a környezet változásaihoz. A Novell Open Enterprise Server a Linux képességeit további szolgáltatásokkal is kiegészíti, mivel munkacsoportos végfelhasználói hálózati szolgáltatásokat, személyazonosság alapú biztonságot, nagyobb skálázhatóságot, hatékony felügyeleti eszközöket, valamint a beállítást megkönnyítő központi címtárat és minta alapú telepítést kínál.

Az Open Enterprise Serverrel a NetWare felhasználók kihasználhatják a világ leggyorsabban terjedő platformjának alkalmazásszerver szolgáltatásait, és lehetőséget kapnak a Linux költséghatékony és kockázatmentes bevezetésére informatikai környezetükben. Az ügyfelek emellett a szerverek összevonását is rugalmasabban végezhetik, és informatikai infrastruktúrájukban nagyobb mértékben használhatják fel a Linux rendszereket. A Novell a NetWare rendszermagot is továbbfejlesztette az új NetWare verzióban, így az Open Enterprise Server többek között hatékonyabb szerver elérést, fürtözést, protokollkezelést és hardvertámogatást biztosít.

Az Open Enterprise Server ideális választás Windows hálózatot üzemeltető ügyfelek számára is. A termék címtárszolgáltatásai biztosítják a kapcsolatot Active Directory és tartomány alapú rendszerekhez egyaránt, az azonosítási, fájl és nyomtató szolgáltatások pedig a megszokott módon teszik lehetővé a felhasználók számára a hálózat elérését. A Microsoft már nem támogatja a még sokak által használt Windows NT rendszereket és az Open Enterprise Server-re való frissítés egy könnyen megvalósítható, költséghatékony választás ezen szerverek felhasználói számára is.

A Novell által biztosított eszközök megkönnyítik a NetWare, Windows vagy Linux felhasználók számára a Novell Open Enterprise Server fejlett szolgáltatásaira történő áttérést. A felhasználóbarát áttérési és konszolidációs eszközök egyszerű és bonyolult szerverkörnyezetekben is leegyszerűsítik és felgyorsítják az adatok régi szerverekről új szerverekre történő átvitelét. A legfontosabb, hogy az új szolgáltatások párhuzamosan használhatók a már meglévő platformokkal.

A Novell Open Enterprise Server bétatesztelése


A Novell Open Enterprise Server december második felében jutott nyílt bétatesztelési fázisba, és mintegy 7 000 résztvevővel a Novell történetének legnagyobb béta-letöltési hullámát indította el. A termék az összes főbb hardver- és lapkagyártó cég - például az AMD, Dell, HP, IBM és Intel - támogatását élvezi már a piacra kerülés időpontjában. Emellett a vezető vírusvédelmi és biztonsági másolat készítő szoftverek gyártói - a BakBone Software, CommVault Systems, McAfee, Syncsort, Trend Micro és VERITAS - hamarosan olyan termékeket mutatnak be, melyek kiterjesztik az Open Enterprise Server képességeit.

Árak és elérhetőség


A Novell Open Enterprise Server március elejétől érhető el a Novell partnereinél. Az árképzés követi a jelenlegi NetWare árakat. Az Open Enterprise Server rendszerről további információt a http://www.novell.com/oes weboldalon talál.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50