Ágazati összefogás a nemzetközi pénzpiac áttekinthető és szabályozott működésének helyreállítására

forrás Prim Online, 2005. március 3. 18:00
A London Stock Exchange, a Z/Yen Limited és a Sun Microsystems bejelentette, hogy ágazati összefogással helyre kívánják állítani a világ pénzpiacainak áttekinthető és szabályozott működését.
A három vállalat nagy pénzügyi cégekkel együttműködve törekszik orvosolni a növekvő hiányosságokat az értékpapírpiacok törvényi szabályozás szerinti működésében. Az együttműködés célja a megbízások legjobb feltételek szerinti teljesítése (best execution): a piacfenntartó, folyamatos árjegyzésre vállalkozó piaci szereplők (market maker), valamint a brókerek/kereskedők kötelesek ügyfeleik ügyleteit az azok feladáskor elérhető legjobb ár mellett teljesíteni. A legjobb feltételek szerinti teljesítést jelenleg intenzíven vizsgálja mind az Egyesült Államok Értékpapír‑ és Tőzsdebizottsága, mind az M.I.F.D. A cégek véleménye szerint az ágazati kezdeményezés jelentősen egyszerűsítené a legjobb feltételek szerinti teljesítésre vonatkozó előírás betartását, és segítené a törvényi szabályozás szerinti működést.

A vállalatok egy olyan korszerű új rendszert fognak tesztelni, amely meghatározza, hogy az időpontot, a volument, a piaci feltételeket és az ügyletkötések szokásos jellemzőit figyelembe véve elfogadható-e az ügyletek teljesítési ára. Ebben az új rendszerben minden nem elfogadható díjú ügylet ("anomália") azonnal átadható vizsgálatra a felügyeleti szerveknek.

A közös projekt a londoni tőzsde tagjai közül az együttműködésre önkéntesen jelentkező vásárló és eladó cégeinek ügyleteire fog kiterjedni. A szimulációhoz a platformot a Sun technológiái - a Sun AMD Opteron processzorokat használó szerverein futó Solaris 10 operációs rendszer és a Sun Java Enterprise Systems - fogják biztosítani, amelyeken a Z/Yen PropheZy alapú DAPR dinamikus anomáliafigyelő rendszere fog futni. A kutatás lehetséges eredménye egy újfajta mesterséges intelligencia, amely pontosan méri a legjobb feltételek szerinti teljesítést.

"A Sun hagyományosan meghatározó szerepet játszik a pénzpiacok innovációjának terén" - fejtette ki Donna Rubin, a Sun Microsystems pénzügyi szolgáltatásokért felelős főigazgatója. "A pénzügyi szféra vezető vállalataival fennálló együttműködésünket folytatva olyan megoldásokat kívánunk létrehozni, amelyek megoldást kínálnak a kulcsfontosságú problémákra, például a törvényi szabályozás szerinti működésre. Ékesszóló az a tény, hogy a projekthez a platformot a Solaris 10 operációs rendszert futtató Sun AMD Opteron alapú szerverek biztosítják.

A három vállalat meggyőződése, hogy a Sun rendszerei kiválóan alkalmasak a kifejlesztett megoldáshoz, és nincs szükség nagygépekre, mivel a Solaris 10 operációs rendszert futtató Sun szerverek gyorsan fel tudják dolgozni az elemzéshez szükséges bonyolult adatok óriási tömegét.
Kulcsszavak: tőzsde Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36