Websense megoldások a biztonsági rések felszámolására

forrás Prim Online, 2005. március 7. 11:02
A Websense ma jelentette be két új integrált biztonsági eszközének forgalomba hozatalát. A holnaptól Magyarországon is kapható Websense Web Security Suite a sebezhetőség idejét a veszélyeztetettség felmerülésétől az ellenszer elkészültéig tartó időszakra csökkenti. Ezenfelül a megoldás fejlett biztonsági megoldásokkal szűkíti a hálózati infrastruktúrán tátongó technikai rést, így csökkenti a kémprogramok, a rosszindulatú mobilkódok (MMC), jelszóhalászok, az azonnali üzenetküldés (IM) fájlmellékletei, a fájlcserélő alkalmazások és egyéb, az internet jelentette veszélyeket.
A két változatban — Web Security Suite és a Security Suite-Lockdown Edition — kapható termék lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy kiegészítsék már meglévő antivírus és hálózat-biztonsági infrastruktúrájukat, hogy ezáltal védve legyenek a biztonsági szabályok áthágásából fakadó, és a rosszindulatú programkódok okozta károk ellen.

Nézzük meg, hogy az antivírus alkalmazásoknak önmagukban mekkora a hatékonysága. A 2004-es CSI/FBI computeres bűnözési és biztonsági felmérése szerint, holott a vállalatok 99%-a használ antivírus szoftvert, 78%-ukat mégis megfertőzték vírusok vagy féregprogramok. A Web Security Suite egy újabb védvonallal egészíti ki a biztonsági rendszert, együttműködik annak hagyományos elemeivel — például az antivírus programokkal, tűzfalakkal stb. — így átfogó védelmi megoldást nyújt az alkalmazottaknak az internet kijáratánál és a hálózaton. A szervezetek a Web Security Suite—Lockdown Edition révén az alkalmazottak munkaállomásait még nagyobb védelemmel láthatják el.

A díjnyertes Websense Enterprise internet-szűrési és biztonsági platformján alapuló Web Security Suite egy átfogó biztonsági termék, amely az internet kijáratánál, a hálózaton, az alkalmazotti munkaállomásokon és a laptopokon nyújt védelmet a vállalat számára. A laptopok és távmunkások védelmére is kifinomult védelmi mechanizmusok állnak rendelkezésre.

A Websense Security Suite kulcselemei lehetővé teszik a vállalatoknak, hogy:


a legfejlettebb, házirendeken alapuló internet szűréssel rendelkezzenek,

blokkolják a kémprogramokat, rosszindulatú mobilkódokat és egyéb az internetről érkező fenyegetéseket, ideértve a kifinomult hálózati terjedési mechanizmusokat használó vírusokat, trójai falovakat, férgeket, key-loggereket és script alapú támadásokat, valamint az egyéb rosszindulatú kódokat,

védelmet biztosítsanak az alkalmazottak számára a jelszóhalászok és egyéb más megtévesztésen alapuló támadások ellen,

megakadályozzák a kémprogramok és key-loggerek által illegálisan begyűjtött információ feljuttatását a támadó által üzemeltetett szerverre,

ellenőrizzék az azonnali üzenetküldő (IM) klienseken keresztül történő fájlküldést és fogadást,

az újonnan felbukkanó internetes veszélyforrások ellen valós idejű — „push technológiájú” — frissítéseket kapjanak, és így azokkal szemben rövid időn belül védelmet élvezzenek,

fejlett, automatizálható jelentéskészítő eszközökkel detektálják és analizálják a biztonsági kockázatokat,

a SiteWatcher segítségével megvédjék honlapjaikat a hackerek támadásaitól, valamint hogy ugyanezen támadásoktól a BrandWatcher révén márkaneveik is biztonságban legyenek.

A Websense Security Suite—Lockdown Edition plusz szolgáltatásai egyebek közt az alábbi lehetőségeket tartalmazzák:

Az engedély nélküli alkalmazások letiltása a munkaállomásokon; mint például a kémprogramok, fájlcserélő alkalmazások, hacker tevékenységet szolgáló programok.

Fejlett végponti biztonsági megoldás a mobil-számítógépek védelmére.

A munkaállomások teljes ellenőrzése azáltal, hogy a cég személyi számítógépein és szerverein kizárólag a házirend szerint jóváhagyott alkalmazások futtathatók.

Kulcsszavak: security Websense

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36