Új VPN hálózati biztonsági átjárók az Eicon Networks-től

Kovács Attila, 2005. március 16. 08:41
Két új hálózati átjáró eszközzel bővül a Magyarországon is ismert kanadai Eicon Networks Shiva VPN Gateway berendezés családja. Mint arról Mojca Cesenj, a cég közép-és kelet-európai marketing munkatársa tájékoztatta szerkesztőségünket, megjelenik az Eicon Shiva 1100 vezeték nélküli VPN átjáró, illetve az Eicon Shiva 4102 típusú SSL VPN hálózati átjáró.
Az Eicon Shiva 1100 egy teljes mértékben menedzselhető biztonsági berendezés, amely elsősorban távoli kisebb irodák és kis vállalkozások virtuális magánhálózatát védi. Internet révén a vállalati hálózathoz megszakításmentesen csatolt vezeték nélküli LAN implementálására és védelmére szolgál. Tartalmazza a Shiva Central Management System felügyelő szoftvert, amelynek révén például a berendezés védelmi paraméterei egyszerűen, távolról konfigurálhatók. A berendezés 1 darab WAN portttal és 4 darab 10/100 LAN porttal rendelkezik.

A másikújdonság, az Eicon Shiva 4102 típusú, SSL biztonsági VPN gateway berendezés kiterjeszti a biztonságos távoli elérést bármilyen, az internetre kapcsolt eszközre. Használatával az ügyfelek saját belső hálózataikon keresztül, egy web böngészővel felszerelt PC segítségével hozzáférhetnek a vállalati erőforrásokhoz. A platform azt is segíti, hogy a hálózat-adminisztrátorok a VPN kliens szoftver telepítésével és karbantartásával összefüggő költségeket csökkentsék. Sokféle és több féle méretű vállalat igényeit kielégíti, még olyanokét is, amelyek nagy extranet hozzáférést igényelnek, illetve azokét is, amelyek korlátozott speciális IT tudással rendelkeznek.

Az új Eicon Shiva eszközök a második negyedévben kerülnek kiskereskedelmi forgalomba.
Kulcsszavak: Eicon hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36