Hónapokat csúszhat a Sony PSP európai startja

Milkovits Gábor, 2005. március 16. 21:05
A korábbi meg nem erősített értesülések után most a Sony hivatalosan is bejelentette, hogy hónapokat késhet a PlayStation Portable hordozható játékgép eredetileg március végére tervezett európai forgalmazása.
A Sony PSP tavaly december óta kapható Japánban, ám az eddigi 1,2 milliós eladások után ott is csak igen korlátozott számban hozzáférhető. A gyártó a mostani új menetrend szerint változatlanul március 24-én dobja piacra a készüléket az Egyesült Államokban, ahol első körben 1 millió darabot hoznak belőle forgalomba. Annak érdekében azonban, hogy Amerikában ne kelljen a japán piachoz hasonló hiánnyal szembenézni, az európai premier hónapokat késhet a korábban tervezett március végi dátumhoz képest. A Sony valószínűleg a PlayStation2-vel kapcsolatos tavaly karácsonyi tapasztalataiból vonta le a tanulságot: akkor ugyanis az átmeneti hiány miatt Kínán keresztül, légi úton kellett kielégíteni az amerikai piac szükségleteit, ami meglehetősen költségesnek bizonyult.

A Sony részéről a késedelem bejelentése mellett hivatalosan nem jelöltek ki új dátumot a PSP európai startjához, ám az Amazon UK, az internetes áruház brit részlege a hír hatására június 24-ére változtatta a szállítás első napját. Mindeközben a konkurens Nintendo DS már a múlt hét óta kapható egyes nyugat-európai országokban, ami jelentős helyzeti előnybe hozhatja a céget a versenytárs Sonyval szemben az öreg kontinensen.
Kulcsszavak: PlayStation konzol Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14