Vállalati szintű biztonságmenedzsment LANDesk Security Suite-tel

forrás Prim Online, 2005. március 22. 18:40
A hálózatmenedzsmenti megoldásairól ismert LANDesk Software Inc. a piacon elsőként jelentett be teljesen integrált biztonságmenedzsmenti megoldást.
A LANDesk közleménye szerint a Security Suite az első olyan, a maga nemében egyedülálló megoldás, amellyel teljes körű, vállalati szintű biztonságmenedzsment valósítható meg. Segítségével a felhasználóknak lehetőségük van proaktívan védekezni a biztonsági fenyegetések széles körével szemben, legyen szó akár spyware illetve egyéb malware típusú fertőzésekről vagy akár a rendszerbe történő nem kívánatos behatolásról.

A Security Suite a meghatározó biztonsági technológiákat egyesíti egy egyszerűen használható, központilag menedzselhető eszközben.

A spyware detektáló és eltávolító funkció segítségével megelőzhetjük az adatvesztést és biztosíthatjuk bizalmas adataink integritását.

A Vulnerability Scanner és a Security Threat Analysis által feltárhatjuk a rendszerben található összes szoftveres és konfigurációs sérülékenységet. A megoldás nagy előnye, hogy nem csak a sérülékenységek feltárásában nyújt rendkívül hatékony segítséget, hanem javaslatot tesz azok kijavításának módjára is.

A robosztus Patch Manager-rel biztosíthatjuk, hogy a szükséges frissítések a lehető leggyorsabban megtörténjenek, mely folyamatot előre beállítható házirendekkel akár teljesen automatikussá is tehetünk.

Az Application Blocker megakadályozza minden olyan nemkívánatos alkalmazásnak a futását, legyen az akár feltételezhető trójai vagy P2P alkalmazás, amely bármilyen veszélyt is jelenthet a hálózati biztonságra. Ezzel nagymértékben elősegíthetjük annak a 2-3 órás időtartamnak a biztonságos áthidalását, amíg a biztonságtechnikai cégek kiadják egy-egy új vírushoz a frissítéseiket.

A Connection Control Manager segítségével meghatározhatjuk, hogy a felhasználók mely hálózati helyekről, mely hálózati helyekre kommunikálhatnak, valamint tilthatunk akár minden modemet, meghajtót, USB portot illetve wireless hozzáférést is.

A LANDesk Security Suite az informatikusok következő folyton visszatérő kérdésére ad választ: hogyan biztosítsunk hatékony eszköz szintű biztonságot egy olyan környezetben, melyben egyre jellemzőbb a mobil eszközök jelenléte, sok esetben decentralizált a rendszer és nagyon sok belépési pont van a hálózatba. Mindemellett az internet-hozzáféréssel rendelkező felhasználók, még a legjobb tűzfal-alkalmazások mellett is, minden pillanatban ki vannak téve a spyware és egyéb malware típusú támadásoknak. A Security Suite szolgáltatásai révén az informatikai kiszolgáló személyzet valóban proaktív biztonságmenedzsmentet tud megvalósítani, ami által csökken az improduktív állásidő és a helpdesk tevékenység költsége és jelentősen megnövekszik az informatikai rendszer hatékonysága és rendelkezésre állása.

Kulcsszavak: LANDesk security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36