A vállalkozások háromnegyede még nem töltötte le az SP2 szervizcsomagot

Milkovits Gábor, 2005. április 4. 21:50
Az AssetMetrix piackutató cég legfrissebb felmérése szerint az észak-amerikai cégeknek még mindig közel háromnegyede nem töltötte le a Windows XP Service Pack 2 frissítőcsomagot.
A felmérés során 251 amerikai és kanadai vállalkozást vizsgáltak, és azt találták, hogy a 207-ük által használt Windows XP rendszereknek alig 24%-ára lett letöltve az SP2 szervizcsomag. A Microsoft által augusztusban kiadott, elsősorban a biztonság növelését célzó frissítőcsomag akadályozhatja egyes a rendszereken futó alkalmazások működését, ezért a vállalkozásoknak a telepítés előtt célszerű tesztelniük azt. A szoftveróriás annak érdekében, hogy időt adjon erre partnereinek, kiadott egy a csomag automatikus letöltését megakadályozó szoftvert, amely azonban csak április 12-ig érvényes. A program lejártával persze még mindig marad egy kiskapu a cégek számára, hogyha az automatikus MS frissítéseket csak egy belső vállalati szerverre töltik le, majd onnan szelektív módon telepítik a munkaállomásokra. A felmérés szerint egyébként a kisebb vállalkozások körében népszerűbb a frissítőcsomag, mint a nagyobb cégek esetében. Összességében elég vegyes a kép: a 207 vállalat 40%-ánál egyetlen PC-re sem töltötték le az SP2-t, míg alig 8%-uk az, ahol a teljes számítógépes hálózatra telepítésre került a szervizcsomag.

A Microsoft illetékese szerint az AssetMetrix adatai összhangban vannak a cég előzetes kalkulációival, amelyek 12-18 hónapra teszik a tesztelési periódust a nagyobb vállalatok esetében. Az AssetMetrix egyébként a Microsofttal összhangban mindenkinek a Service Pack 2 letöltését javasolja, természetesen a megfelelő tesztelések után. Steve O’Halloran, a piackutató cég igazgatója elmondta, hogy tudomása szerint az új Internet Explorer 7 is csak az SP2-vel frissített Windows-zal lesz kompatibilis, a MS pedig jövő év végén beszünteti az SP1 verzió támogatását.

Kulcsszavak: Windows XP security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55