9 év börtön spam-küldésért

Milkovits Gábor, 2005. április 11. 18:15
Egy virginiai bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte a 30 éves Jeremy Jaynes-t, aki 2003-ban naponta legalább 10 millió spam e-mailt továbbított hamis címekről.
A Jaynes-re kiszabott büntetés az eddigi legkeményebb, amit levélszemét-terjesztővel szemben valaha is alkalmaztak. A férfi az e-mailjeiben reklámozott hamis termékek és szolgáltatások eladásából havonta 400-750 ezer dolláros bevételre tett szert. A becslések szerint a világ nyolcadik legtermékenyebb spam-küldőjének számító Jaynes-t egy olyan új, Virginia államban hozott, vagyis nem szövetségi törvény alapján ítélték el, amely alig két hete lépett hatályba. Az észak-karolinai férfi többek között emiatt is fellebbezett, a bíróság pedig annak elbírálásáig egyelőre elhalasztotta a büntetés végrehajtását.

A súlyos ítélet azt mutatja, hogy az amerikai hatóságok egyre keményebben kívánnak fellépni az elektronikus levélszemét terjesztőivel szemben. Becslések szerint jelenleg a teljes globális e-mail forgalom közel 70%-a spam.
Kulcsszavak: hacker jog spam

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50