RSA/DNS: az RSA Sign-On Manager 4.0 bemutatója

Kovács Attila, 2005. április 12. 13:50
Sajtó-és partnertájékoztató keretében április 12-én Budapesten tartott közös bemutató keretében ismertette az RSA Security és magyarországi disztribútora, a DNS Hungária az RSA Sign-On Manager Windows alapú, nagyvállalati bejelentkezés felügyelő biztonsági megoldásának legújabb, 4.0-s változatát.
Hirsch Gábor, a DNS Hungary biztonsági üzletágának vezetője kiemelte, a DNS Security piacvezető a kétfaktoros autentikáció terén, ugyanakkor a biztonsági iparági szabványosítás terén is vezető szerepet visz (Liberty Alliance, SAML, WS-Security, PKCS). A szakember szerint hasonló átfogó biztonsági megoldás nem ismert a piacon, alkalmazásának hazai létjogosultságát például az elektronikus számlázási és elektronikus archiválási feladatok is indokolják.

Tomasz Jarmul, az RSA Sign-On menedzsere a 4.0 verzióról elmondta, hogy a cég legújabb biztonsági, nagyvállalati Single Sign-On (SSO) bejelentkezési megoldása, amelyet az RSA Security erős autentikációs technológiáival integráltak, a Windows környezetekre hegyezték ki (A cég saját IntelliAccess technológiája révén), továbbá a szerver oldalon központi menedzsmentet biztosít az SSO-ra és az autentikációs stratégiát illetően. Továbbá: a 4.0 szerver saját adminisztrációval rendelkezik. Ez az első változat, amely szerver oldali menedzselést is tartalmaz. Állítólag még ebben a hónapban megjelenik a Sign-On Manager (SOM) 4.1-es verziója, amely a Sun Solaris operációs rendszert is fogja támogatni. Jarmul szerint a Linux alapú változat megjelenése jelenleg nincs napirenden.

Magyarországon a DNS Hungária partnerei (Answare, BCN, Conet, Grepton, Icon, LNX, NetVisor, Synergon, S&T Magyarország) forgalmazzák az RSA Security termékeit, így a SOM különböző változatait is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50