Sun StorEdge 6920 - újszerű tárolóhálózati megoldás

forrás Prim Online, 2005. április 16. 17:03
A StorEdge 6920 rendszerrel csökken az adatközpontos eszközök beszerzésének, telepítésének és felügyeletének költsége, gazdaságosabbá válik az adatkonszolidáció, a több szállítótól származó tárolók virtualizációja és az adatok rendelkezésre állásának biztosítása.
A Sun Microsystems a Storage Networking World konferencián bejelentette, hogy átfogó fejlesztéseket hajtott végre a Sun StorEdge 6920 tárolórendszeren, aminek köszönhetően mostantól a legfejlettebb funkciókkal és szolgáltatásokkal - például a heterogén virtualizációval - bővített, mégis mérsékelt árú termék áll a felhasználók rendelkezésére. A StorEdge 6920 rendszer segítségével könnyen konszolidálhatók a meglévő tárolókapacitások, biztosítható az adattok elérhetősége, és megfizethető áron garantálható a tárolóeszköz-befektetések értékállósága. Az új funkciók tanúsítják a Sun következetes törekvését az adatközpontos eszközök beszerzése, telepítése és felügyelete költségeinek csökkentésére.

"A Sun StorEdge 6920 rendszer olyan új generációs megoldás, amely méretezhetőség, megbízhatóság, funkciók és szolgáltatások tekintetében felülmúlja a konkurens, de hagyományos felépítésű tárolórendszereket" - mondta Tony Asaro, az Enterprise Strategy Group vezető piacelemzője. "A Sun StorEdge 6920 innovatív és vonzó tárolómegoldás, amely a legszkeptikusabb felhasználót is képes meggyőzni. Támogatja az N-utas méretezhetőséget, a továbbfejlesztett adatmásolási szolgáltatásokat, az intelligens, többrétegű tárolást, és úgy képes ellátni a heterogén tárolórendszerek felügyeletét, hogy azok intelligens tárolóhálózatot alkossanak. Érdemes komolyan megfontolni a Sun StorEdge 6920 rendszer kínálta előnyöket, mert nem csupán egy rég megszokott és új köntösbe bújtatott termékről van szó: egy vezető gyártó merőben újszerű tárolóhálózati (SAN) megoldásával állunk szemben" - hangsúlyozta Asaro.

A jelentősen továbbfejlesztett terméknek köszönhetően a felhasználó szervezetek a több gyártótól származó tárolórendszereiket egyetlen, moduláris 6920-as rendszerbe vonhatják össze, miáltal egyszerűsíthetik a tárolófelügyeletet, és javíthatják erőforrásaik kihasználtságát. Akár egyetlen darab StorEdge 6920 is lehetővé teszi egy többrétegű tárolóarchitektúra rendszerbe állítását, miáltal az adatok alacsonyabb költségű tárolóba való áthelyezése új rendszerre való átállás nélkül is megvalósítható. A Sun StorEdge SAM-FS szoftver segítségével az adatok - az üzleti irányelvekben meghatározott korbesorolások alapján - transzparens módon és automatikusan mozgathatók a különböző kategóriájú tárolóeszközök között. Ebben a verzióban megtalálható egy az üzletvitel folyamatosságát és a nagyfokú rendelkezésre állást biztosító átfogó szoftvercsomag is, amellyel a merevlemez alapú adat-visszaállítástól kezdve a távoli adatreplikálásig számos funkció végrehajtható, elősegítve a kritikus fontosságú adatokhoz való kiszámítható, megszakításmentes hozzáférést. A Solaris 10 operációs rendszerrel kombinálva az eddigieknél is nagyobb teljesítményű - az alkalmazásokat, a kiszolgálókat és a tárolóeszközöket is magában foglaló - adatkonszolidációs megoldás építhető ki.

"A Sun StorEdge 6920 rendszer adatközpontunk legértékesebb darabja" - hangsúlyozta James Dobson, a Dartmouth College rendszertervezője. "A Solaris 10 technológia bevezetésével nemrégiben sikerült egységesítenünk rendszerindító lemezkörnyezetünket, és most már a különböző egyéb tárolóeszközeink konszolidálását tervezzük. Már használunk Sun StorEdge 6120 típusú lemeztömböket, és alacsonyabb költségű tárolótechnológiákat is szeretnénk alkalmazni, mint amilyen például a SATA, hogy kihasználhassuk a Sun StorEdge 6920 egyesített tárolóvirtualizációs funkcióit. Az új generációs Sun StorEdge 6920 rendszer révén adatközpontunk folyamatos működése mellett csökkenthetjük tovább költségeinket és egyszerűsíthetjük rendszereinket. Várakozásaink szerint a rendszer továbbfejlesztett pillanatfelvételi és új replikációs funkciói csökkenteni fogják a biztonsági mentések időigényét és a gyorsított adat-helyreállítást."

A legújabb verzióban az alábbi új és továbbfejlesztett funkciók találhatók:

  • A Sun StorEdge Pool Manager egyszerűsíti az adatkonszolidációt és a kapacitáskezelést, melynek révén a felhasználók a rendszer működésének megzavarása nélkül virtualizálhatják a különböző gyártóktól származó tárolóikat.
  • A Sun StorEdge Data Replicator segítségével javítható az üzletmenet folyamatossága, az adatmennyiségek replikálása révén elkerülhető az adatvesztés, akár a helyi rendszerben, akár az épületben, akár a közeli vagy távolabbi környezetben történik előre nem látható katasztrófa.
  • A Sun StorEdge Data Mirror több fontos funkciót felgyorsít azzal, hogy az alkalmazások adatait tartalmazó adatkötetekről pontos másolatok készíthetők, azok leválaszthatók, hogy például biztonsági mentési vagy tesztelési céllal egy másik alkalmazás használja, majd azután szükség esetén gyorsfrissítéssel visszacsatolhatók.
  • A Sun StorEdge Data Snapshot adatvédelmi funkciója segítségével a szoftverhibák, felhasználói hibák és vírusok által okozott adatvesztés minimalizálása érdekében gyakori és rendszeres pillanatfelvételek készíthetők az alkalmazások adatairól.

"Az adatvédelem és a folytonos üzletmenet minden korábbinál fontosabbá vált, és ennek egyenes következménye, hogy a felhasználó szervezetek egyre többet szánnak a tárolók replikálására alkalmas szoftverekre" - mondta John McArthur, az IDC piackutató cég információs infrastruktúrákat kutató csoportjának alelnöke és vezérigazgatója. "Bár a csúcstechnológiát képviselő lemeztömbökön futó tárolóreplikációs szoftverek ára hagyományosan magas, a felhasználók ma már megfizethetőbb eszközök - például a Sun StorEdge 6920 - hadrendbe állításával is részesülhetnek a folyamatosabb üzletmenet előnyeiből. E termék révén az adatreplikációs és a heterogén tárolóvirtualizálási képességek immár a közepes árú tárolómegoldásokban is megjelentek."

A Solaris 10 és a Sun StorEdge 6920 - a nyerő adatkonszolidációs kombináció


A StorEdge 6920 kulcsszerepet játszik a Sun azon terveiben, hogy az adatközpontok olyan egységes, rugalmas virtuális erőforrásközponttá váljanak, amelyek széles körű üzleti szolgáltatásokra alkalmasak. A Solaris 10 operációs rendszer Containers futtatókörnyezeteihez hasonlóan a Sun StorEdge 6920 révén is rugalmasan feloszthatók és kijelölhetők az erőforrások a különböző alkalmazásokhoz. A Solaris környezetben futó Sun StorEdge 6920 egyedülálló alkalmat nyújt, hogy kihasználják az informatikai infrastruktúrák egészére kiterjedő adatkonszolidációban rejlő lehetőségeket. Ennek eredménye az erőforrások hatékonyabb kihasználása és a jelentősen kisebb mértékű felügyeleti és infrastrukturális költségek.

"A Sun StorEdge 6920 rendszer új és meggyőző választás az olyan vállalatok számára, amelyek moduláris, méretezhető tárolórendszereiken ki tudják használni a vállalati szintű szolgáltatásokat, legyen az bármilyen méretű szervezet" - fejtette ki Mark Canepa, a Sun Microsystems hálózati tárolókért felelős alelnöke. "A StorEdge 6920 újabb bizonyítéka a Sun folyamatos elkötelezettségének, miszerint innovatív megoldásokkal kíván a legnagyobb fokú elérhetőséget, rendelkezésre állást és bővíthető architektúrát a lehető legalacsonyabb áron igénylő felhasználói réteg rendelkezésére állni."

Az új szolgáltatásokat nyújtó továbbfejlesztett termék 2005. június 31-től kezdődően lesz kapható.
Kulcsszavak: tároló Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55