Az eBay felvilágosító kurzusa a Phishingről

Genda Csongor Zoltán, 2005. április 19. 20:30
A legnagyobb internetes aukcióportál az eBay egy információs kampánnyal szeretné felhívni a hamis e-maileken keresztül történő adatlopásokra a figyelmet. A kampány célja, hogy megismertesse a portál a gyanútlan internetezőkkel a manapság "népszerű" és elterjedt Phishing-metódust.
Az eBay egy speciális internetes oldalon bocsájt rendelkezésünkre tanácsokat, és védekező lehetőségeket, amelyekkel könnyebben felismerhetjük a jól álcázott csapdákat. Az eBay saját tagjait hírlevelekben is értesíteni fogja a Phishing-el kapcsolatos tudnivalókról. A fogalom két angol szóból eredeztethető, mégpedig a «Password» és «Fishing» összeolvasztásából.

A Phishing-levelek azt a látszatot keltik, mintha egy ismert és megbízható cégtől, vállalattól érkeztek volna, és az e-mailekben a felhasználók személyes adatainak megadását kérik. Ide tartoznak hitelkártya-, bankkártya,- biztosítási adatok, amikkel aztán visszaélhetnek a levél küldői, s gyanakvásunk csillapítására ráadásul egy link juttat el minket a meghamisított internetes oldalra.
Kulcsszavak: security eBay

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38