Az Infineon veszteségbe fordult az első negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 27. 09:15
A világon a nagyságra negyedik lapkagyártó, a német Infineon kedden 114 millió eurós adót utáni veszteséget jelentett az első negyedévről, azaz üzleti éve második negyedéről. A tavalyi utolsó negyedévben 142 millió eurós adózott eredménye volt, a tavalyi első negyedben 39 millió eurós adózott eredményt könyvelt el.
Az üzemi veszteség 117 millió euró volt a tavalyi utolsó negyed 211 millió eurós üzemi eredménye után. A forgalom 1,61 milliárd euró volt, 12 százalékkal kevesebb a tavalyi utolsó negyedévinél.

Így az első üzleti félévben az adózott eredmény 28 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 73 millióhoz képest, az üzemi eredmény 94 millió euróra fogyatkozott 141 millióhoz képest, a forgalom 4 százalékkal 3,42 milliárd euróra bővült 3,29 milliárdhoz képest.

A mostani, harmadik üzleti negyedévre nem jósoltak jelentős keresletnövekedést a cégnél kedden. A cégnél az előző negyedévre eredetileg csökkenő bevételt és eredményt jósoltak, a visszaeső kereslet és a verseny kikényszerítette árengedmények miatt. Tavaly jó évük volt a lapkagyártóknak, de szakértők szerint az idei év közepére a memória-áramkörök ára akár 30 százaléknál jobban is csökkenhet, az előállítási költség alá. A lapkagyártók korábbi hatalmas bevételeiket termelési kapacitásaik növelésébe fektették be, így most túlkínálat van a piacon. Az év második felében az árak már stabilizálódhatnak, mivel a termelési kapacitás egy részét a következő generációs DRAM áramkörök gyártására állítják be.
Kulcsszavak: Infineon

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59