SAP-Siemens: közösen az egészségügyi intézmények hatékonyságának javításáért

forrás Prim Online, 2005. április 27. 18:03
Ma bejelentett globális stratégiai szövetségük keretében az SAP és a Siemens AG integrált informatikai megoldásokkal jelennek meg az egészségügyi szolgáltatások piacán.
A világ legnagyobb IT-szállítói közé sorolt két cég több mint 10 éve működik együtt az egészségügy területén. Partnerkapcsolatuk kiterjesztésével a betegbiztonság javításához, a hatékonyabb és átláthatóbb működéshez, a növekedéshez és az innovációhoz, valamint a teljes rendszerköltség (TCO) mérsékléséhez kívánják hozzásegíteni a világ egészségügyi intézményeit. Az SAP NetWeaver platformon integrált Siemens Soarian és SAP Healthcare megoldást először az Egyesült Államok, Németország és Japán területén kezdik forgalmazni. A bejelentésre az SAP nemzetközi ügyfélkonferenciája, az április 26. és 28. között megrendezett SAPPHIRE 05 alkalmából került sor, Koppenhágában.

A Siemens és az SAP közös megoldásával az egészségügyi intézmények együttműködő üzleti tervezést valósíthatnak meg, mélyreható pénzügyi elemzéseket készíthetnek, és különféle számviteli illetve HR-feladatokat hajthatnak végre. A hatékony beteginformáció-kezelő képességeket nyújtó rendszer a papírmunkát is mérsékli. Szorosabban összehangolja egymással a diagnosztikai és terápiás szolgáltatásokat, egyszerűsíti a nyilvántartások és a kezelési tervek vezetését, javítja a belső és külső beszerzéshez illetve logisztikához, az eszközkarbantartáshoz és a többi üzleti folyamathoz nyújtott támogatás minőségét.

A Siemens vezető pozícióval rendelkezik az orvosi berendezések és az IT-megoldások globális piacán. A partnerkapcsolatban nagyvállalati IT-rendszerek, valamint diagnosztikai, gyógyászati és betegfigyelést segítő fejlett orvosi képalkotási technológiák szegmensében szerzett szakértelmét kamatoztatja. Az új megoldás felhasználói számára az is előnyt jelent, hogy a Siemens többéves tapasztalattal rendelkezik a klinikai működés hatékonyságának javítása és a kapcsolódó folyamatok áttervezése terén.

Az SAP a partnerkapcsolat részeként rendelkezésre bocsátja azt a bevált gyakorlatot, amelyet ezernél is több ERP- és betegadminisztrációs rendszer sikeres bevezetése során szerzett különféle állami és magánkézben működő egészségügyi, oktatási és kutatási szervezeteknél. Az SAP megoldások együttműködő jellegének köszönhetően az egészségügyi intézmények jobban kézben tudják tartani bonyolult környezetüket, és integrálhatják egymással különböző szoftverrendszereiket: köztük a humántőkét, a pénzügyeket, a minőségbiztosítást, a környezetvédelmi adatokat, a munkavédelmet, a betegkapcsolatokat, az ellátási láncot és a beszállítókat, a karbantartási feladatokat és a létesítményeket kezelő megoldásokat.

Az új megoldás megkönnyíti a rendszerek integrálását

A közös megoldás felhasználóbarát portálja átláthatóbbá teszi a rendszer különböző pontjain tárolt információkat, ezzel is erősítve a klinikai és adminisztratív egységek együttműködését. Így az egészségügyi szolgáltatók jobban tudják kezelni a folyamatokat, és pontosabban megfelelhetnek a sokféle hatósági előírás (pl. az Egyesült Államokban az egészségbiztosítást szabályozó Healthcare Insurance Portability and Accountability Act) követelményeinek. A megoldás segítségével kialakított informatikai gerinchálózat valós időben kezeli az ellátás helyétől a back office rendszerekig húzódó ellátási láncot.
Kulcsszavak: egészségügy Siemens SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50