Kritikus biztonsági rés a Netscape böngészőn

Milkovits Gábor, 2005. április 27. 21:35
A dán Secunia szoftverbiztonsági cég arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy egy erősen kritikus biztonsági rés található a Netscape böngészőprogramján, amelyhez egyelőre nem adtak ki javítófoltot.
A veszélyes hiba a puffermemória túltelítettségét okozó támadásoknak nyithat utat, amelynek hatására összeomolhat a program. A támadók emellett speciális weboldalak szerkesztésével be is juthatnak a sebezhető rendszerekbe. A Secunia szerint a biztonsági rés a Netscape 7.2-es és 6.2.3-as verzióját bizonyítottan érinti, ám a böngésző más változatain is nagy valószínűséggel jelen lehet. A cég a megfelelő javítófolt hiányában ideiglenesen más böngészők használatát javasolja a Netscape felhasználóknak.

A Netscape böngészője tartalmaz néhány közös kódot a Mozilla és a Firefox szoftverekkel, így érthető, hogy a most nyilvánosságra hozott biztonsági rés ez utóbbiakon is megtalálható volt. A Mozilla azonban, ellentétben a Netscape-pel, idejében frissítette saját programjait. Az AOL tulajdonában lévő kaliforniai szoftvercég részéről egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.
Kulcsszavak: security Netscape

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50