Péntek este 6-tól kapható a Mac OS X Tiger Magyarországon

Kiss Ádám Zoltán, 2005. április 28. 12:26
Az Apple bejelentette, hogy április 29-én, pénteken este 6 órától kezdi meg a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.4, "Tiger" változatának forgalmazását az akcióban részt vevő magyar Apple viszonteladóknál.
A Tiger több mint 200 új szolgáltatást és fejlesztést tartalmaz. Az új Spotlight keresővel az új asztali kereső technológiával minden eddiginél gyorsabban találhatunk meg dokumentumokat, elektronikus leveleket, kontaktokat, képeket és más állományokat.

A Mac gépek böngészője, a világ egyik leggyorsabbja, a Safari most már beépített RSS támogatással is rendelkezik. A Safari RSS-t használva átfuthatunk több ezer weboldal hírein, információin és cikkein, mindezt egyetlen listán láthatjuk, amelyben kereshetünk is.

A Tiger iChat AV közvetlenül az asztalra helyezi a többutas videó- és audiókonferenciákat, a technológiának köszönhetően élethű képet láthatunk és kristálytiszta beszélgetésekben lehet részünk.

Az "Automatizáló"egy innovatív személyi automatizáló, melynek segítségével akadálytalanul oldhatjuk meg az ismétlődő feladatokat, anélkül hogy programozásra lenne szükség.

Éles videót készíthetünk az új QucikTime 7 programmal, mely felhasználóbarát vezérlőkkel és jó minőségű H.264 videó codec-kal rendelkezik.

A Mac OS X Tiger rendszer beállításaiba beépített .Mac szinkronizációval akadálytalanul szinkronizálhatjuk kedvenc alkalmazásaiból az információkat több Macintosh gépre és .Mac tagságára.

A Mac OS X rendszerhez készült angolul beszélő felület, a VoiceOver fejleszti a Mac OS X Universal Access képességeit, így lehetőséget biztosít a látáskárosultaknak, hogy élőszó-, illetve hangutasításokon és billentyűzetnavigáción keresztül hozzáférjenek Macintosh gépükhöz.

A Mac OS X Tiger rendkívül családbarát operációs rendszer, a szülői felügyeletnek köszönhetően. Számos rendszerbeállítástól és alkalmazástól óvhatjuk a gyerekeket, ideértve Mail, Safari, iChat és más alkalmazásokat.

Könnyedén áttekinthetjük levelezésünket a Mac OS X Tiger Mail porgrammal, mely már a Spotlight keresési technológiájával is rendelkezik. Azonnal megtalálhatjuk az elektronikus leveleinket, rendszerezhetjük üzeneteinket, az Intelligens Mappák használatával könnyedén megoszthatjuk, elmenthetjük és megnézhetjük e-mailben érkezett ábráinkat.
Kulcsszavak: Mac OS X Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14