Jelentős Apple javítócsomag a Mac OS X Panther 20 réséhez

Milkovits Gábor, 2005. május 4. 21:33
Az Apple egy meglehetősen méretes frissítőcsomagot bocsátott ki a Mac OS X 10.3.9-es, "Panther" verziójához, amely az operációs rendszer 20 biztonsági réséhez kínál javítófoltokat.
A csomag a szoftver asztali számítógépeken és szervereken futó változataihoz egyaránt kiadásra került - apropója egyébként valószínűleg a most megjelent Mac OS X 10.4 "Tiger" volt, mivel az új rendszeren eszközölt biztonsági javításokat most az előző verziót használók rendelkezésére bocsátja az Apple. A mostani foltok az áprilisiaknál súlyosabb hibákat orvosolnak, amelyek közül több is utat nyithat vírusprogram telepítését célzó támadásoknak. A független Secunia szoftverbiztonsági cég éppen ezért az összes a csomagban kijavításra kerülő Mac Panther rést "erősen kritikusnak minősítette, és a kiadott javítócsomag mielőbbi letöltését javasolja a felhasználóknak. Ez egyébként a Mac rendszer beépített szoftverfrissítő alkalmazásán keresztül közvetlenül, vagy pedig a http://www.apple.com/support/downloads/ weboldalról érhető el.

Az új Mac OS X Tigerrel kapcsolatban több szoftvercég, például a Microsoft és a Cisco is jelezte, hogy egyes termékei nem futnak megfelelően a megújult rendszeren. Néhányan közülük azt gyanítják, hogy ezért a szoftver alapkódján eszközölt esetleges változtatások lehetnek felelősek. Az Apple részéről ezzel kapcsolatban annyit nyilatkoztak, hogy az érintett cégekkel együttműködve dolgoznak a problémák elhárításán.
Kulcsszavak: Mac OS X Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14