Ricoh: társadalmi felelősségvállalás és viselkedési kódex

forrás Prim Online, 2005. április 29. 17:02
A Ricoh vállalati tevékenységének egyre fokozódó globalizációjával összhangban elkészítette a Ricoh Group Társadalmi felelősségvállalás okiratát (CSR) és a Ricoh Group Viselkedési kódexét.
A Ricoh az elmúlt években elkötelezett környezetvédőként és globális polgárként is növelte részvételét és befolyását a társadalmat aktuálisan érintő kérdések megoldásában. Éppen ezért elengedhetetlenné vált, hogy tevékenységét a puszta társadalmi hozzájárulásból a társadalom iránti elkötelezettséggé bővítse, egy olyan vezetéssel az élén, amely fő feladatának a vállalati szociális felelősségvállalást tekinti.

A vállalati tevékenység globalizálódásának következtében a Ricoh Group tagjai a világ különböző országainak eltérő értékrendekkel rendelkező állampolgárai, ezért vált egyre sürgetőbbé az 1993-ban megalkotott Ricoh Vállalati viselkedési kódexének felülvizsgálata és újraalkotása, illetve a Társadalmi felelősségvállalás okiratának létrehozása. A tagvállalatoknak mindkét okiratot értékrend- és magatartásbeli útmutatóként kell elsajátítaniuk.

A Viselkedési kódex és a CSR-okirat előírásainak (melynek alapelvei: Tisztesség a vállalati tevékenységben, Az emberek tiszteletben tartása, Harmóniában a környezettel, Harmóniában a társadalommal) szigorú betartása segíti a Ricoh Groupot abban, hogy elnyerje a vásárlók és a társadalom eddiginél nagyobb fokú bizalmát.

Kulcsszavak: Ricoh-hu Ricoh

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55