Az SAP és az IBM piacra lépnek a DB2 adatbázis-kezelő optimalizált változatával

forrás Prim Online, 2005. április 29. 14:45
Az SAP és az IBM bemutatták a DB2 Universal Database adatbázis-kezelő optimalizált változatát, amellyel az ügyfelek egyszerűsíthetik a DB2 alatt futó SAP megoldások konfigurálását, javíthatják azok teljesítményét és rendelkezésre állását.
A bejelentésre az SAP nemzetközi ügyfélkonferenciája, az április 26. és 28. között megrendezett SAPPHIRE 05 alkalmából került sor, Koppenhágában.

Szoros együttműködésük keretében az SAP és az IBM új jellemzőket építettek a DB2 legfrissebb, 8.2.2-es változatába, és ezzel egyszerűbben telepíthető és karbantartható, illetve magasabb rendelkezésre állást nyújtó, méretrugalmas architektúrát fejlesztettek ki az SAP-ügyfelek számára. Az új DB2 megoldások felhasználói olyan teljesítményt érhetnek el, amely felülmúlja a szoftver eddig is ágazatvezető benchmark-eredményeit. Az ügyfelek számára értékes előnyöket nyújtó autonóm képességek közül említést érdemel az SAP-hangoló (SAP tuner) jellemző, amely automatikusan konfigurálja a DB2 adatbáziskezelőt az SAP megoldáskörnyezetben.

A DB2 8.2.2 bevezetésével az IBM ésszerűsítette a telepítés és a konfigurálás folyamatát, valamint javította adatbáziskezelője önmenedzselő képességeit - nyilatkozta Jochen Guther, a TFX IT Europe ügyvezető igazgatója. - A szorosabb partnerkapcsolat nálunk is javítja az ügyfélkiszolgálás színvonalát, hiszen az IT-erőforrások optimalizálásából eredően több figyelmet tudunk fordítani kritikus üzleti folyamatainkra.

Az SAP megoldásokra és ESA (Enterprise Services Architecture) architektúrára optimalizált DB2 kialakításakor az SAP új és régi alkalmazásfejlesztőinek, illetve ügyfeleinek igényeit állították a középpontba. Jelenleg több mint 4400 közös ügyfél futtatja SAP alkalmazásait DB2 alatt. A DB2 alacsony üzemeltetési és karbantartás költsége hozzásegíti az SAP ügyfeleit teljes rendszerköltségük lefaragásához.

Az IBM és az SAP széles körű együttműködésében a DB2 8.2.2 bevezetése számít a legújabb mérföldkőnek. A DB2 új változatát a nagy adatvolumennel dolgozó, csúcsteljesítményt igénylő nagyvállalati SAP-alkalmazások, valamint a mySAP All-in-One és az SAP Business One igényei szerint optimalizálták.

A DB2 8.2.2 változat 2005. április 29-én kerül piacra.

Az IBM és az SAP közös szakembergárdával dolgozó integrációs és kompetencia-központokban biztosítja az új adatbáziskezelő globális támogatását. Az IBM támogatási konstrukcióját kibővítve igazodik az SAP 5-1-2 rendszerű karbantartási ütemtervéhez. A kompatibilitás kiterjesztése és a teljesítmény további optimalizálása érdekében a két cég a jövőbeni termékváltozatokkal kapcsolatos fejlesztés és innováció terén is az együttműködés folytatását tervezi.
Kulcsszavak: adatbázis-kezelés IBM SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50