Infuse: átfogó IT-biztonsági program a Telindustól

Célkeresztben a megelőzés

forrás Prim Online, 2005. május 11. 08:48
Teljeskörű, a megelőzést szem előtt tartó IT biztonságtechnikai programot alakított ki a Telindus, amelynek hátteréül komplett biztonsági filozófiája szolgál. Az Infuse névre keresztelt metodika segíti a vállalatokat, hogy a lehetőségeikhez képest maximális üzleti rendelkezésre állást garantáló biztonsági rendszert alakíthassanak ki. Ráadásul mindez ellenőrzött módon, egymásra épülő, mégis elkülönülten kezelhető fázisokon keresztül valósulhat meg, olyan kialakításban, melynek középpontjában az elért eredmények folyamatos értékelése áll.
Mára már mindenki elismeri azt a tényt, hogy a cégeket ért támadások 80%-a belülről érkezik. Ennek a helyzetnek megfelelő védekezési rendszer kialakításához adottak a technológiai feltételek, minden szükséges elem hozzáférhető. A Telindus szerint mégis problematikus az eszközök hatékony összekapcsolása oly módon, hogy az eredmény egy a védelmi képességeket teljesen kihasználható, működőképes és kézben tartható rendszer legyen. A világ számos cégénél már sikeresen működő, és Magyarországon is megjelenő Infuse metodikáját célkeresztjében a hálózaton kívülről és belülről érkező támadások, fenyegetések egyidejű minimalizálása áll.

E program magját tulajdonképpen egy hosszú távú informatikai fejlesztési terv, illetve jól átlátható fejlődési útvonal felvázolása képezi, melyen végighaladva a cégek fokozatosan, a maximális üzleti kiszolgálást biztosítva tehetik védetté hálózatukat, biztonsági rendszereiket, sőt teljes működésüket.

Az Infuse koncepció három lépésének mindegyike több megoldandó feladatot takar. Az első fázis a biztonságos hálózati mag megteremtése, a hálózati események folyamatos monitorozása, a második a hálózati azonosítási rendszer kialakítása, a harmadik pedig a végpontok védelme. Így válik teljessé a hálózat védelmi rendszer, s bármilyen fejlettségű legyen is az adott pillanatban az hálózati biztonság, az Infuse megmutatja a követendő utat. Technológiai szempontból az Infuse magában ötvözi az egyes részterületek legjelentősebb gyártóinak koncepcióit, például a Cisco Self Defending Network koncepcióját, vagy a CheckPoint és a Juniper megoldásait.

A Telindus által kialakított metodikát követve a cégek olyan problémákra tudnak hatékony megoldást kialakítani, mint a férgek kémprogramok, trójai szoftverek elleni védelem, laptop és desktop integritás vizsgálat, stb. A biztonságtechnikai fejlesztés folyamata három elemi koncepcionális lépésre bontható, melyek szorosan illeszkednek egymáshoz, egyik a másik megalapozója. Az egyes elemek kihagyása nem javasolt, mivel azonban a konkrét esetekben a kiindulási állapot más és más biztonsági szintet jelent, a program által felkínált fejlődési vonalon, természetesen lehetőség van a különböző fázisokban történő belépésre.

Az érdeklődőknek hamarosan a Telindus ingyenes szemináriumsorozatán is lehetőségük lesz részletesebb információkhoz jutni az Infuse három fázisáról, a konkrét megoldásokról, a használt technológiákról. Az Infuse program első szintjéről a május 19-én találkozhatnak először az érdeklődők.

Kulcsszavak: security Telindus

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36