Több mint egymillió számítógépen használják a Spy Sweeper Enterprise kémprogram-eltávolítót

forrás Prim Online, 2005. május 12. 09:20
A Magyarországon néhány hónapja bevezetett kémprogram-eltávolító vállalati környezetre kialakított változatát világszerte már jóval több mint egymillióan használják. Ezt a számot alig fél év alatt érte el a gyártó.
A Spy Sweeper Enterprise védelmet nyújt a különféle kémprogramok, úgymint a nyomkövetők, reklámprogramok, billentyűzetfigyelők, trójaiak és rendszerfigyelők tevékenysége ellen. Központi adminisztrációs felülete révén a rendszergazdák a tucatnyi munkaállomást üzemeltető kisvállalkozásoktól a több ezer kliensgéppel rendelkező nagyvállalatokig egyetlen helyről, saját számítógépükről irányíthatják a kémprogramokkal szembeni küzdelmet. A szoftver a több telephellyel rendelkező vállalatok számára is kínál alternatívát disztribúciós szerverek felállításával, mely jelentősen megkönnyíti a hatékonyságot. Az adminisztrációs felület segítségével többek között beállítható, hogy az egyes munkaállomásokon vagy azok csoportjain a Spy Sweeper milyen időközönként folytassa le a kémprogram-ellenőrzést és mikor töltse le az adatbázis-frissítéseket. Mindehhez a szoftver nem igényel dedikált szervergépet, mind a Webroot Spy Sweeper Enterprise, mind az disztribúciós szerverek feladata elvégezhető egy egyszerű munkaállomáson is.

A Floridai Egyetem informatikai igazgatója a biztonsági rések lefedése mellett a használhatóságot nevezte meg a Spy Sweeper Enterprise nagy erősségének. Edward Bailey szerint az egyetem számítógépes rendszerének felügyeletekor a Webroot nagy hatásfokú központi menedzsment eszköztára teszi lehetővé számukra, hogy az egyes munkaállomások ellenőrzését, amely korábban mintegy száz munkaórát vett igénybe, ma már egyetlen óra alatt elvégezzék.

A kémprogramok felismerését a több mint 50 000 kémprogramot felismerését biztosító adatbázis teszi lehetővé a Spy Sweeper Enterprise számára. Az adatbázist egy automatikus analizáló rendszer, a Phileas segítségével töltik fel egyre újabb azonosítókkal. A Phileas kereső mechanizmusa egyetlen munkanap alatt több millió weboldalt képes átkutatni a kártékony kódok nyomában.

Napjainkban világszerte már legalább 4000 nagyobb vállalat és intézmény használja a Spy Sweeper Enterprise-t. A program néhány hónapja már Magyarországon is hozzáférhető a Nollex Nemzetközi Kft.-től. A magyarországi forgalmazó honlapján lehetőség van egy ingyenes online kémprogram vizsgálat elvégzésére is.
Kulcsszavak: Nollex security Webroot

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50