APC InfraStruXure - testközelből

Kovács Attila, 2005. május 19. 09:31
Az American Power Conversion magyarországi képviselete „APC InfraStruXure bemutató - Hogyan működik a jövő fizikai infrastruktúrája?" címmel tartott május 18-án bemutatóval egybekötött sajtóbeszélgetést. Bíró Viktor, a képviselet értékesítési vezetője mutatta be a világ első integrált NCPI (Network Critical Physical Infrastructure) rendszere, az APC InfraStruXure felépítését és működését. Beszélt a hálózat-kritikus fizikai infrastruktúrák jelenéről és jövőjéről, az informatikai infrastruktúrákkal szembeni elvárásokról, különös tekintettel a skálázhatóságra, redundáns kialakításra, könnyű menedzselhetőségre és rugalmas rendszer követelményére. Bemutatta, milyen újabb innovációk (pl. a hűtés és kábelezés terén) eredményezik a nagyobb rendelkezésre állást a különféle megoldásokban.
A bemutatón szerzett legfontosabb információk, tapasztalatok: a rack szekrényt, szünetmentes tápegység rendszert, teljesítmény elosztót, menedzsment kártyát, takaró paneleket és kábelrendezőket integráltan tartalmazó InfraStruXure jóval több, mint egy adatközponti szünetmentes tápegység, mivel megoldja a nagy felhasználó hálózat-kritikus fizikai infrastruktúrájának rack, tápellátási, hűtési, távmenedzselési és szerviz kérdésekkel összefüggő problémáit. Rack alapú tápellátási rendszere nemcsak az elérni kívánt rendelkezésre állásról gondoskodik, hanem a kábelmenedzsmentet és teljesítmény-elosztást is megoldja. Alkalmazásával a szerverszoba hőmérséklete és páratartalma is proaktívan figyelhető. Kiemelkedik a webes kezelő felületekkel rendelkező, egyszerűen használható távfelügyeleti rendszer. Az APC saját BuidOut Tool szoftver eszköze mregkönnyíti a konkrét NCPI illetve akár a teljes adatközpont megtervezését.

Az APC InfraStruXure-ról a bemutató alapján megállapítható, hogy az IT technológia és alkalmazások jelenlegi gyors változásai trendjeit követni képes: kielégíti a blade szerverek komoly hűtési igényét, megoldást nyújt a rack szekrényekben, rack elemekben drasztikusan megnőtt teljesítmény-sűrűség kezelésére, magas rendelkezésre állást, könnyű menedzselhetőséget biztosít; fizikailag jól skálázható; modularitása, hot-swap tulajdonsága, könnyű hozzáférése és körüljárhatósága, kontrol panelja, illetve beépített számítógépe révén korszerűen szervizelhető.

Kulcsszavak: hálózat APC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55