A Windows SP2 tizenötször biztonságosabbá teszi az operációs rendszert

Kiss Ádám Zoltán, 2005. május 25. 12:30
Jason Garms, a vállalat kártékony programokkal foglalkozó részlegének vezetője szerint az SP2 telepítése mindenképpen elodázhatatlan, mivel a mai környezetben tizenötször biztonságosabbá teszi a Windows XP-t.
Ez nem csak a frissítetlen, de az SP1-el javított operációs rendszerekre is igaz. Ez annyiban nem meglepő, hogy a Microsoft már jóval a második átfogó frissítési csomag megjelenése előtt bejelentette, hogy nem a szolgáltatások bővítése, hanem a biztonsági szint jelentős emelése a cél. A legelterjedtebb 20 féreg mellett az SP2 hatékonyabban véd az egyéb rosszindulatú programok ellen, különösen az erre a célra kifejlesztett egyelőre béta változatban elérhető szoftver telepítésével. Ez azért rendkívül fontos, mert az elődjeinél kevésbé sérülékeny XP összeomlásainak harmada különböző nemkívánatos, például reklámszoftver településének következménye. A szoftver így máris sikert aratott, olyannyira, hogy a végleges változat megjelenése után a Microsoft egy kibővített nagytestvér kifejlesztését is célul tűzte ki, mely kifejezetten a vállalatok részére készülne.
Kulcsszavak: Microsoft Windows XP

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50