Továbbfejlesztett SHDSL modemek a RAD-tól

Kovács Attila, 2005. június 3. 12:02
A RAD Data Communications ma arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy ASMi-52 DSL modemes alkalmazásait a közlekedési, szállítási, közüzemi és iparvállalatok igényeinek megfelelően fejlesztette tovább.
„Különösen Európában van egyre növekvő igény van ezekre a típusú alkalmazásokra” - mondja Meira Erez, a RAD ASMi-52 termékmenedzsere. A népszerű ASMi-52 modem család továbbfejlesztésénél a közlekedési, szállítási, közüzemi és iparvállalatok különleges igényeit vették figyelembe. A modemcsaláddal kapcsolatos jó tapasztalatokat a hazai forgalmazó LANeX Kft. is megerősítette.

Az új kivitelű modemek sínre szerelhetők, ami különösen költséghatékonnyá teszi beépítésüket a már meglévő ipari szekrényekbe. A kompakt, kisméretű fémtokozás szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat is elvisel (70 C fokig). Az üzemeltetés és szerelés megkönnyítése érdekében a jelzések a készülék előlapjára kerültek, míg a csatlakozások a tetejére vagy aljára. Az üzemeltetést segítik a hibajelző relé kimenetek és a különféle távfelügyeleti lehetőségek. Az iparágra jellemző igényt elégít ki a 24V DC táplálási lehetőség. Az ASMi-52 szabványos SHDSL (Single Pair High Speed Digital Subscriber Line) technológián alapuló megoldás, más gyártók eszközeivel is együttműködik, kéthuzalos összeköttetésen 2,3 Mbps sebességig, négy huzalon 4,6 Mbps-ig működhet. A RAD szerint vonali ismétlők segítségével az áthidalható távolság növelhető.

Az ASMi-52 komplex távközlési megoldások építőelemeként is használható, melyek az LRS központi modemkeretből, a DXC csomóponti eszközből vagy az FCD-IP integrált útvonalválasztóval rendelkező végberendezésből állíthatók össze.
Kulcsszavak: hálózat RAD Datacom

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36