Magyarországon 2008-ra az IP telefónia utoléri a hagyományost

Kovács Attila, 2005. június 8. 13:01
A vezetékes nagyvállalati telefónia megoldások egyik vezető hazai szakértő, tanácsadó és technológiai szolgáltató cége, a NextiraOne Kft. azt prognosztizálja, hogy bár nálunk lényegesen lassabb az átalakulás (a mai telefonrendszerek kevesebb mint 10%-a IP alapú), mint Nyugat-Európában, az IP telefóniába való vállalati befektetések Magyarországon 2008-ban utólérik a hagyományos rendszerekét.
A cég mai sajtótájékoztatóján Tóth Ottó ügyvezető igazgató azt is elmondta, 2005-ben árcsökkenés, jövőre pedig az ilyen vállalati megoldások áttörése várható. A főleg a Cisco rendszereit kínáló NextiraOne nagy jövőt jósol a Cisco hazai kezdeményezésének, hogy bérelt megoldásként mellékenként havi nettó 3 ezer forintért kínál nagyvállalatoknak IP telefon rendszereket, melyekkel költséghatékonyan, előnyösen lehet követni a vállalati dinamikus (személyi, alkalmazotti stb.) változásokat.

Mivel időközben az ismert hagyományos központgyártók is mind áttértek az IP alapú megoldásokra, a NextiraOne szerint az IP telefónia növekedése Európában, mind a nagyvállalati, mind a szállítói szegmensben idén jelentős növekedést érhet el. A 2004-ben 1,51 milliárd dollárra becsült európai telefónia piac az IDC szerint 2005-ben 50,1 százalékkal növekedhet.

A NextiraOne az IP kommunikáció terén főleg a következők miatt érzi magát a nagyvállalatok partnerének: csak Európában már több mint félmillió IP portot létesített; Európa-szerte több mint 170 ezer ügyfélközponti munkahely kiépítésében vett a nemzetközi cég részt, évi 120 millió euro értékű ügyfélközponti megbízást valósított meg; egyaránt partnere a Cisco, Alcatel és Nortel cégnek.
Kulcsszavak: NextiraOne

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

A Rakuten Viber itthon is bevezeti a hívószám azonosítást Android felhasználói számára

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bemutatja új hívóazonosító funkcióját, amely nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. A hívószám-azonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető az Android-felhasználók számára, így ők is élvezhetik az ezzel járó hatékony spam-védelem előnyeit. A hívószám-azonosító funkciónak köszönhetően a Viber-felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amikor ismeretlen számról érkezik a hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl. 

2024. május 7. 20:30

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36