NextiraOne Magyarország-McAfee: biztonságos államigazgatási intézmények

forrás Prim Online, 2006. augusztus 3. 12:53
A NextiraOne Magyarország Kft. és a McAfee hazai képviselete számos sikeres IT-biztonsági projektet valósítottak a közigazgatás területén, többek között az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a Művészetek Palotája, a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai Igazgatóság és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. informatikai biztonsággal összefüggő egyes részrendszereit tervezték meg és építették ki.
Az OEP felhasználóinak száma meghaladja a 3000-et, és a bevezetett rendszerrel szemben alapvető követelmény, hogy megfelelő teljesítmény és magas szintű rendelkezésre állás mellett hatékonyan járuljon hozzá az intézmény informatikai rendszereinek fokozott védelméhez. Ezért került kiválasztásra a NextiraOne által is forgalmazott McAfee Secure Content Management megoldáscsomag, amely az internet kijáratra telepíthető kombinált hardver/szoftver eszköz - kifejezetten ilyen hálózati terhelésre és nagyságra optimalizált megoldás.

Az elmúlt 150 év legnagyobb kulturális beruházásaként felépülő Művészetek Palotájában az informatikai és kommunikációs infrastruktúrát az épülettel együtt tervezték, melynek kivitelezője szintén a NextiraOne volt. A biztonsági technológiák fejlődése azonban indokolttá tette egy korszerűsítés elvégzését. A McAfee több megoldása is beépítésre került, az ePolicy Orchestrator központi menedzsment eszköz, a McAfee VírusScan Enterprise 8.0i és Anti-Spyware modul a kiszolgálók és munkaállomások védelmére, a McAfee Host Intrusion Prevention for Servers and Desktops behatolásvédelemi megoldás és a McAfee 3300 Secure Content Management Appliance átjáró (gateway) szintű védelem. Az előre beállított, vállalati biztonságpolitika alapján működő központi menedzsment-rendszer képes a központosított telepítésre, a felállított szabályzat kikényszerítésére és lezárására, valamint átfogó riportok készítésére is.

A Honvédelmi Minisztérium Elektronikai Igazgatóság országos kiterjedésű informatikai hálózattal rendelkezik, és több mint 1000 gépet üzemeltet. Számukra a legfontosabb kritérium a biztonságos levelezés megteremtése, a kéretlen levelek kiszűrése és a bizalmas információk fokozott védelme volt. A hetekig tartó tesztelések után a McAfee Secure Content Management 3200-as kódjelű alkalmazását választották, nemcsak a teljesítmény és skálázhatóság, hanem a testre szabható alkalmazások és az átlátható kezelőfelület miatt is.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 500 felhasználós rendszeréhez szükséges biztonsági stratégia kialakítása során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy informatikai rendszerük korábban nem rendelkezett átfogó, központi menedzsmenttel és vírusvédelmi rendszerük sem volt kellően hatékony a napjainkban növekvő fenyegetésekkel szemben. A NextiraOne azért döntött úgy, hogy az előző generációs McAfee rendszereket frissíti a McAfee ePolicy Orchestrator kliens-szerver alapú menedzsment rendszerére, mert az elsődleges feladat a vállalat szigorú biztonsági szabályzatának, illetve vírusvédelmi házirendjének betartatása volt, továbbá igény volt részletes
kimutatások készítésére a védelmi rendszer állapotáról. A termék előnye, hogy a vírusvédelmi rendszer központi egységeként végzi el a védelmi programok telepítését és frissítését a munkaállomásokon, így az informatikai szakértők jelentős időt és többletmunkát takaríthatnak meg. A VirusScan Enterprise, GroupShield és NetShield kezelése mellett vezérli a McAfee személyi tűzfalait és behatolás-ellenőrző programjait is.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50