Letölthető a Panda Software 'scan and block' megoldásának legújabb, béta verziója

forrás Prim Online, 2005. június 11. 10:06
A Panda VPNSecure ellenőrzi a személyi számítógépeket és laptop-okat, hogy megfelelnek-e a biztonsági előírásoknak, és biztosítja az IPSec és SSL alapú VPN kapcsolatok engedélyezése előtt, hogy ne legyen aktív vírus a rendszerben. A megoldás megkeresi és kiiktatja a megosztott hangolást, mely lehetővé teszi az Internetre és a VPN-re való egyidejű csatlakozást ugyanakkor kiszűri a hackereket a vállalati hálózatból.
A Panda Software a felhasználók számára is elérhetővé tette a Panda VPNSecure béta verzióját. Ezt a ‘scan and block’ megoldást arra fejlesztették ki, hogy megakadályozza, hogy a vírusok és a hackerek VPN (Virtual Private Network - virtuális magánhálózat) kapcsolaton keresztül szűrés nélkül jussanak a vállalati hálózatokba. Az új Panda Software megoldás védi a VPN kapcsolatokat mind IPSec és SSL alatt. Az alkalmazás biztosítja, hogy a vállalati hálózaton kívüli rendszerek is megfeleljenek a meghatározott biztonsági előírásoknak. A Panda VPNSecure béta verziójához VPN-1 Pro-ra van szükség a Check Point Software Technologiestól.

A VPN kapcsolatokat befolyásoló biztonsági problémák


A vállalati hálózathoz való távoli kapcsolódás manapság a legtöbb vállalat számára szükségessé vált. Az otthon, vagy irodán kívüli helyszínen dolgozó munkatársak miatt felmerült az igény olyan rendszerek kifejlesztésére, mellyel kapcsolódhatnak a vállalati
hálózatra az ott található adatok eléréséhez. Az egyik, leginkább elterjedt távoli kommunikációs hálózati rendszer a VPN kapcsolaton keresztüli. Ugyanakkor a VPN kapcsolat az összes vírus számára is kritikus belépési pont. Valóban, egy, az NTA Monitor tanácsadó cég által készített felmérés szerint tízből kilenc VPN kapcsolat nem biztonságos. A fenti cég szerint a VPN-ek a vállalati hálózati biztonság leggyengébb pontjai. Az összes vírus közvetlenül beléphet a vállalati szerverre a VPN-en keresztül. A válasz a távolról csatlakozó számítógép biztonságának ellenőrzésében rejlik.

Panda VPNSecure: ‘scan and block’ megoldás a vírusok és a hackerek ellen

A Panda VPNSecure egy olyan ‘scan and block’ megelőző biztonsági megoldás, amely garantálja, hogy a hálózatra távolról csatlakozó számítógépek megfeleljenek a rendszergazda által meghatározott biztonsági előírásoknak. Ellenőrzi, hogy a csatlakozó számítógép rendelkezik-e aktív és aktuális vírusirtóval, illetve működő tűzfallal.

Mindemellett a VPNSecure átvizsgálja a rendszer memóriáját aktív rendellenes folyamatokat keresve (azaz férgek, spyware /kémprogramok/, keylogger /billentyűzetfigyelő/ stb.), és ha talál egyet, blokkolja. Ez az ellenőrzés második védelemként is szolgál, kiegészítve bármely más, már installált, nem Panda vírusvédelmet. A Panda szoftver kiváló reakcióideje a vírustámadásokra még inkább felerősíti a kiegészítő védelem teljesítményét.

Emellett IPSec alatt futó VPN kapcsolatok esetében biztosítja, hogy a kapcsolat engedélyezése előtt kiiktatja a megosztott hangolást.

A VPNSecure egy könnyen kezelhető webes felületű konzolon keresztül lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy a távolról kapcsolódó számítógépre telepítse a biztonsági előírásokat, illetve, hogy a nem megfelelő rendszerek esetében megelőző intézkedéseket tegyen.

Az SSL alatt futó VPN kapcsolatok esetében, melyet gyakran alkalmaznak a vállalat által nem kezelt számítógépekre (pl. business centerek, internet börzék stb.) egy alkalmazás automatikusan letöltődik a rendszer biztonsági helyzetének ellenőrzésére, illetve a nem megfelelően működő folyamatok kiszűrésére a kapcsolat létrejötte előtt. Továbbá az összes nyomon követési lehetőséget (cookie-k, ideiglenes fájlok, böngésző előzményei stb.) a befejezés után eltávolítja a rendszerből.

A Panda VPNSEcure béta verziója lehtölhető innen.
Kulcsszavak: security Panda Software

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38