A Panda Software semlegesíti a Mytob féreg két új variánsát

forrás Prim Online, 2005. június 17. 09:50
A Mytob férgek két új variánsa, az EC és az EB, e-mailen keresztül terjed, és megakadályozza az antivírus termékek frissítését. A Panda Software TruPrevent technológiája előzetes azonosítás nélkül ismerte fel és zárolta ezeket a férgeket, ellentétben a hagyományos antivírus termékekkel, amelyek frissítés nélkül nem ismerik fel azokat.
A PandaLabs szakemberei szerint a Mytob férgek két új, és potenciálisan veszélyes variánsa, az EC és az EB világszerte gyorsan terjed. A Panda Software által kifejlesztett TruPreventTM proaktív technológia, amely felismeri és blokkolja az ismeretlen malware-t (rosszindulatú szoftver), hatékonynak bizonyultak ezen rosszindulatú programkód támadásainak megakadályozásában. Így azok a felhasználók, akiknek számítógépén ez a technológia installálva van, kezdettől fogva védettek, ellentétben azokkal, akik hagyományos antivírus termékekkel rendelkeznek – állítja Panda Software sajóközleményében.

Ezek a férgek a szokásos email-technikák alkalmazásával terjednek. A fertőzött számítógépen belüli fájlokból szerzett címekre küldik magukat. Magát a vírust egy olyan üzenet tömörített ZIP állománya tartalmazza, amely - többnyire angol nyelven - email-fiókok zárolására figyelmeztet, és arra kéri a potenciális áldozatot, hogy nyissa meg a csatolt ZIP fájlt a feltételezett fiók további használatához.

Futtatásukkor ez a két malware-variáns mindenfajta folyamatot megszüntet annak érdekében, hogy ne lehessen felismerni. Emellett egy hátsó ajtót is megnyitnak a számítógépen, lehetővé téve ezáltal egy távoli felhasználó IRC csatornákon keresztül küldött parancsainak és fájljainak bevitelét, így ez a többcélú malware nagyon veszélyessé válhat.

A Panda Software ügyfelei már hozzájuthatnak a frissítésekhez az új TruPrevent Technológia és antivírus szoftverükhöz, amely megvédi számítógépüket az új malware-rel szemben. A más gyártók antivírus programjait használó felhasználók számára a Panda TruPrevent Personal jelent tökéletes megoldást, amely kompatibilis ezekkel a termékekkel és ki is egészíti azokat, ezáltal egy olyan második megelőző védelmi réteget biztosít, amely már az új vírus vizsgálata közben működik, a megfelelő frissítés pedig hagyományos antivírus programokba kerül, ezáltal csökkenti a fertőzés veszélyét. További információ a TruPrevent Technológiáról elérhető a következő címen: www.pandasoftware.com/truprevent

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36