Az Apple nem gyárt több egyprocesszoros Power Macet

Milkovits Gábor, 2005. június 22. 10:01
Miközben a teljes termékcsalád végéről szóló hírekkel van tele a sajtó, az Apple csöndben beszüntette az egyprocesszoros Power Mac G5 rendszerek forgalmazását.
A változást nem jelentették be előre, hanem a vásárlók voltak kénytelenek érzékelni. A cég mostanra hivatalosan megerősítette az értesülést, miszerint az "Apple Store" online áruházban mostanra az utolsó 1,8 GHz-es Power Mac gépeket értékesítik. A számítógépek a közlemény szerint más kiskereskedelmi csatornákon egy darabig még kaphatók lesznek. A lépés azért meglepő, és egyes vásárlók számára valószínűleg bosszantó, mert a kétprocesszoros, 2 és 2,7 GHz-es modellek áprilisi forgalomba hozatalakor az Apple az egylapkás változat további árusítását ígérte.

A nagy hír az Apple háza táján persze az Intel processzoraira történő átállás, ez azonban fokozatos lesz, és az első ilyen modellek megjelenése sem várható még az idén. Addig is sokak számára valószínűleg továbbra is jól jött volna egy egyszerűbb, kisebb teljesítményű és az Apple többi modelljéhez képest olcsóbb Power Mac számítógép. A cég ugyanakkor közleményében hangsúlyozza, hogy a kétprocesszoros Power Mac G5 rendszerek optimális teljesítményt kínálnak, és rendkívül népszerűek.
Kulcsszavak: processzor Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59