Személyi tűzfallal bővített AVG Anti-Virus plus Firewall

forrás Prim Online, 2005. június 28. 11:08
A Grisoft AVG Anti-Virus plus Firewall programja egyesíti a társaság nagy sikert aratott AVG Anti-Virus termékét egy lenyűgözően hatékony tűzfallal. Az új termék segítségével főleg a kis- és középvállalati valamint egyéni felhasználók oldhatják meg védelmi feladataikat egyetlen szoftver segítségével, amely hatékonyan véd a számítógépes vírusok, férgek, adatlopások, és számítógépes betörések ellen.
Az AVG plus Firewall funkciói és konfigurációi

Az AVG plus Firewall ellenőrzi a hálózaton keresztül zajló adatátvitelt a hálózati kapukhoz és alkalmazásokhoz rendelt szabályok alapján. Ezek a szabályok engedélyezhetik vagy tilthatják az adott forgalmat.

Az AVG plus Firewall minden esetben engedélyt kér a felhasználótól, hogy egy újonnan telepített alkalmazás számára engedélyezi-e az adatátvitelt. Amikor az alkalmazás megpróbál kommunikálni egy hálózati kapun keresztül, akkor ezt az AVG egy felbukkanó ablakon keresztül jelzi a felhasználó számára, ahol el kell döntenie, hogy az adott alkalmazás használhatja-e a kommunikációs csatornát vagy sem. Döntése alapján az alkalmazásra vonatkozó állandó szabályt is létrehozhat leegyszerűsítve ezzel a későbbi használatot. A legmagasabb szintű védelem érdekében, ha a kérdésre nem érkezik válasz, úgy az AVG plus Firewall adatátvitelt
megakadályozza.

Az AVG plus Firewall tartalmaz egy beállítási varázslót is, amely segítségével könnyedén beállíthatja az ismert alkalmazásokra érvényes alapértelmezett szabályokat, amelyeket természetesen bármikor megváltoztathat.

Az AVG plus Firewall beállításait egy könnyen kezelhető párbeszédablak alapú rendszer segítségével készítheti el.

Az AVG plus Firewall által végzet műveletek és a használat során történt eseményekről napló készül. A felhasználók jól áttekinthető táblázatos formában tekinthetik meg a naplózott eseményeket, a főbb paraméterek magyarázataival együtt.

Az AVG plus Firewall úgy tervezték, hogy illeszkedjék az AVG eddigi védelmi megoldásaihoz és hasonlóan a megszokott megoldásokhoz AVG Vezérlő Központ összetevőjeként működik.

Az AVG plus Firewall támogatja a több felhasználós bejelentkezéseket a Windows XP rendszerekben.

Az AVG Anti-Virus plus Firewall Különlegességei

Elrejti számítógépét az internetes behatolók kutató szeme elől
Felhasználóbarát kezelőfelület
Automatikus, nagysebességű frissítések
Alacsony rendszerkövetelmények, kiemelkedően magas teljesítmény.
Kulcsszavak: Grisoft security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55