Xerox: A világ első szilárd tintás színes multifunkciós rendszere

forrás Prim Online, 2005. június 30. 10:20
A kis és közepes méretű munkacsoportok számára megalkotott Xerox WorkCentre C2424 multifunkciós rendszer páratlan nyomtatási, másolási és szkennelési teljesítményt nyújt egyetlen termékben. A színes és a fekete-fehér irodai dokumentumokat, például szövegfájlokat, táblázatokat és prezentációkat 24 oldal/perc sebességgel nyomtatja – ezen az árszinten egyetlen más integrált berendezés sem képes ilyen gyorsan elvégezni ezt a feladatot. A Xerox WorkCentre C2424 korszerű konstrukciója több mint 80, a szilárd tintás nyomtatási technológiához kapcsolódó szabadalmon alapszik. A Xerox két másik irodai rendszert is bevezet: a Xerox CopyCentre C118 fekete-fehér másolót és a Xerox WorkCentre M118/M118i fekete-fehér alap multifunkciós rendszereket. Ezek a kompakt multifunkciós termékek a kis és közepes munkacsoportok másolási, nyomtatási, szkennelési és faxolási igényeit elégítik ki.
Xerox WorkCentre C2424

A WorkCentre C2424 24 oldal/perc sebességgel nyomtat és másol, percenként 20 képet szkennel, továbbá az első színes nyomtatot 6, az első színes másolatot pedig 15 másodpercen belül adja ki. A szilárd tintás technológia porított festék helyett szilárd, polimer alapú festéket alkalmaz. Képalkotási folyamata egy ofszet nyomdegéphez hasonló, de kifejezetten mindennapi irodai használatra fejlesztette ki a Xerox. A színes képek előállítása szilárd festékrudak felmelegítésével kezdődik, melyekről aztán a megfelelő színek a nyomtatóban található dobra kerülnek, ami ezután átviszi a képet a papírra. Ez az eljárás kiváló minőségű, élénk színű, egyenletes nyomatokat eredményez. A WorkCentre C2424 nem tartalmaz folyékony halmazállapotú anyagokat, tartályokat, patronokat, sem porított festékeket, ezért használata még könnyebb, karbantartásakor is tökéletesen tiszta, és a szilárd tintás eljárás jobban kíméli a környezetet más megoldásoknál.

Beépített nyomtatási, másolási és szkennelési funkcióinak köszönhetően a WorkCentre C2424 jobban megfelel a munkacsoportok igényeinek, mint a kevésbé teherbíró All-In-One tintasugaras eszközök vagy a különálló személyi nyomtatóból és szkennerből összeállított megoldások. Több feladatot képes egyidejűleg kezelni, ennek köszönhetően a legelfoglaltabb munkacsoportok is hatékonyan végezhetik munkájukat. Például ha egy irodai munkatárs másolni szeretne, azonnal elindíthatja a másolási feladatot, nem kell megvárnia, amíg egy más által indított nyomtatás befejeződik.

A WorkCentre C2424 tervezésekor a Xerox mérnökei kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a berendezést minden szempontból könnyű legyen használni. A WorkCentre C2424 kicsomagolása, telepítése és használatba vétele 15 perc alatt elvégezhető. A telepítő automatikusan telepíti a nyomtatási és a szkennelési alrendszer hálózati illesztőprogramjait, többek között a Xerox CentreWare nyomtató-felügyeleti szoftverét. A versenytársak lézer alapú multifunkciós színes termékeiben alkalmazott hagyományos festékkazettákkal szemben a WorkCentre C2424 szilárd festékrúdjait olyan könnyű utántölteni, mint tűzőgépbe a kapcsokat. A WorkCentre C2424 egyszerűvé teszi a hálózati szkennelést is: a felhasználó választhat, hogy közvetlenül a számítógépére, egy biztonságos postafiókba vagy nyilvános mappába kívánja beolvasni a dokumentumokat. A WorkCentre C2424 DX konfigurációt a ScanSoft PaperPort Pro és az OmniPage szoftverrel kiegészítve a szkennelt fájlok még könnyebben kezelhetők, és a beolvasott képek egyszerűen átalakíthatók szerkeszthető szövegfájlokká.

Xerox CopyCentre C118 és a WorkCentre M118/M118i

A 18 oldal/perc sebességű CopyCentre C118 és a WorkCentre M118/M118i multifunkciós berendezés jellemzői és funkciói egyszerűsítik a napi irodai munkát. A Xerox CentreWare Internet Services felügyeleti szoftverével a munkacsoportok távolról felügyelhetik ezeket az eszközöket, valamint a hálózatukon lévő más Xerox gyártmányú gépeket.

A WorkCentre M118 másolási és nyomtatási funkciókat nyújt, míg a WorkCentre M118i ezen kívül faxolást és e-mailbe szkennelést is kínál. A faxolás során az egygombos faxolás, a csoporthívás és az asztali gépről indított faxolás időt takarít meg, a ”2-up” (két oldal egy lapra) funkcióval pedig egy faxolt lapon két oldal helyezhető el, ami időt és papírt takarít meg.

A CopyCentre C118 és a WorkCentre M118/M118i sokféle méretű papírt és nyomathordozót tud kezelni, többek között akár 200 g/m2 súlyú kartonpapírt is. A Xerox korszerű technológiájával előállított emulzió-aggregációs (EA) festék nem porított, hanem kémiai úton növesztett festékszemcséket tartalmaz; ennek eredményeként a festékrészecskék kisebbek és egységesebb méretűek, ami élesebb és megbízhatóbb nyomatminőséget eredményez.

Elérhetőség

A termékeket Magyarországon 2005. júliusától lehet megrendelni. A WorkCentre C2424, a CopyCentre C118 és a WorkCentre M118/M118i a Xerox viszonteladóitól, hivatalos értékesítési partnereitől vagy közvetlenül a Xerox értékesítési szakembereitől szerezhető be.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55