Új alkalmazásorientált hálózat a Ciscótól

forrás Prim Online, 2005. július 11. 11:26
A Cisco Systems bejelentette új, alkalmazásorientált hálózati technológiáját. A Cisco intelligens információs hálózati stratégiájába illeszkedő Cisco Application-Oriented Networking (AON) megoldások az üzleti döntéshozók munkáját segítik.
Az innovatív AON technológia a hálózaton közlekedő alkalmazások – megrendelések, pénzügyi tranzakciók, szállítás visszaigazolások – olvasásához a csomagszintű adatkezelésnél magasabb szintet használ: az AON-hálózatok ugyanis „beszélik” az alkalmazások nyelvét. Az AON az első olyan hálózatba ágyazott intelligens üzenetirányító rendszer, amely az alkalmazások kommunikációját átlátható és biztonságos módon integrálja a hálózatba.

„A korábbi, mindössze néhány kommunikációs funkciót nyújtó vállalati architektúrákhoz képest a modern hálózatok leginkább egy sokfunkciós vállalati idegrendszerhez (Enterprise Nervous System – ENS) hasonlítanak” – mondta Roy Schulte, a Gartner alelnöke és piackutatási szakértője, majd hozzátette: „Ez az átalakulás az alkalmazástervezés és az informatikai felügyelet gyakorlatát is alapvetően átformálja. A hagyományos hálózati architektúrában az intelligens alkalmazások egy viszonylag egyszerű, alig néhány szolgáltatásos hálózaton keresztül kommunikálnak. Az ENS alapú hálózatok ezzel szemben ugyanolyan intelligensek, mint az alkalmazások. Az ENS az alkalmazási szinttől átveszi a műveletek egy részének terhét, mivel gondoskodik az üzenetek átalakításáról és továbbküldéséről, valamint egyéb hasznos szolgáltatásokat is nyújt” – tette hozzá a szakember.
Kulcsszavak: hálózat Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50