Az APC továbbfejlesztette InfraStruXureTM megoldását

forrás Prim Online, 2005. július 14. 13:33
Az American Power Conversion (APC) bemutatta új, integrált üzemanyagcellás InfraStruXureTM megoldását, valamint az InfraStruXureTM részegységeinek új termékcsaládját. Az új architektúra és az új egységek a korábbiaknál gyorsabb és költséghatékonyabb megoldást kínálnak a magas teljesítménysűrűségű informatikai környezetekben.
Az APC díjnyertes InfraStruXureTM terméke a fizikai infrastruktúrák áramellátási, hűtési, menedzsment és szolgáltatási problémáira ad választ rack alapú, skálázható kivitelben. Az új, 30 kW teljesítményű InfraStruXureTM architektúrában polimer elektrolit membrán (PEM) üzemanyagcellák találhatók. A PEM üzemanyagcellákban palackozott hidrogén tárolja és szolgáltatja az energiát, a folyamat mellékterméke kizárólag hő és víz. A megoldás skálázható, modulonként 10 kW-os teljesítményt nyújt. Az új InfraStruXureTM leginkább olyan környezetekbe ajánlott, ahol az építési szabályok vagy létesítménybővítési lehetőségek, esetleg a szigorú környezetvédelmi előírások kizárják az eddig használt megoldásokat. Az integrált üzemanyagcellás InfraStruXureTM további előnye, hogy élettartama vagy tíz év, vagy több mint 5000 újraindítás, helyigénye pedig kisebb, így a beruházás és üzemeltetés összköltsége alacsonyabb.

Az APC InfraStruXureTM architektúrájához új egységeket fejlesztettek ki, hogy a korábbiaknál gyorsabb és költséghatékonyabb megoldást kínáljanak a magas teljesítménysűrűségű informatikai környezetekben. Az APC szakemberei új áramelosztó, illetve légáramlást biztosító egységeket és egy új kábelt is kifejlesztettek.

Az InfraStruXureTM megoldás részét képező új termékcsalád egyik tagja a Rack Side Air Distribution egység. A 2U magas, rackbe szerelhető egység optimalizálja a rack szintű hűtést az oldalsó légáramlást igénylő hálózati eszközöknél és szervereknél.

Az APC új 12,5 kW teljesítményű, háromfázisú áramelosztó egysége kétutas rendszernél 25 kW, egyutas rendszernél 50 kW teljesítménnyel látja el a racket. A három model közül a Basic PDU az áramellátást biztosítja, a Metered PDU ezenfelül a rack tartalmáról is ad információkat, míg a Switched PDU távolról menedzselhető funkciókat is ellát.

Az InfraStruXureTM 30A és 32A típusú, egyfázisú, rackbe szerelhető áramelosztó egységeket szintén most mutatták be. Az egységek 30, illetve 32 A áramerősséget biztosítanak, így használatukkal sok esetben szükségetlenné válik több áramelosztó egység egyidejű használata. Az InfraStruXureTM 30A és 32A típusoknak szintén Basic, Metered és Switched változatai érhetőek el.

Az új Rack Air Removal Unit arra szolgál, hogy elvezesse a használt levegőt, és minimálisra csökkentse a hideg és meleg légáramlatok keveredését. Az egység a rackszekrény hátsó ajtajának helyére szerelhető, így nem foglal hasznos helyet. A Rack Air Removal Unit percenként 32 köbméternyi levegőt vezet el a rackszekrényből.

A szintén új fejlesztésű Toolless Blanking Panel az IT környezet változásai következtében fellépő légáramlási problémákat oldja meg. Az 1U magas panelek bármilyen környezetben felhasználhatók: üres rack helyekbe építve biztosítják az optimális levegőáramlást. A panelek 10-es és 200-as kiszerelésben kaphatók. Az egység installálásához nincs szükség külső eszközre.

A 12,5 kW-os háromfázisú áramelosztó egységéhez használható 50 A áramerősségű háromfázisú kábel ugyancsak új termék az APC kínálatában.

Kulcsszavak: UPS APC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55